ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ο Σπύρος Πνευματικός

Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, Σπύρος Πνευματικός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την αποχώρηση του βουλευτή της ΝΔ μετά τις δηλώσεις που έκανε, προτείνοντας «triage», δηλαδή διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Μια πρόταση που χαρακτήρισε μάλιστα «ανθρώπινη» και την οποία κάνει ενώ η χώρα θρηνεί τις τελευταίες ημέρες τον θάνατο ανθρώπων λόγω καθυστέρησης των ασθενοφόρων.

“Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική Μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πνευματικός είπε μεταξύ άλλων: “Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων” και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio…

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προχωρά μάλιστα και σε καταγγελία, σημειώνοντας πως “Από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία”.

ΜΕΣΩnews247.gr