ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

“ΈΛΑ ΚΙ ΕΣΥ”: Eκστρατεία υποστήριξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018

Ξεκινάει η εκστρατεία υποστήριξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018.

“Έλα και εσύ”! Για 5η συνεχή χρονιά το Ρέθυμνο αγκαλιάζει την μεγάλη εκστρατεία υποστήριξης του κορυφαίου πλέον πανελλαδικά θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Η πιο δημοφιλής και μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση της πόλης καλεί τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή.

Και φέτος σαν μια γροθιά, ενωμένοι όλοι οι Επαγγελματικοί Φορείς και Σύλλογοι του Ρεθύμνου και η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και οι Ομάδες, συνεχίζουμε ως κύριοι Υποστηρικτές του Θεσμού, να κινητοποιούμε όλη την κοινωνία.

Οι δράσεις που έχουν αποφασιστεί τα προηγούμενα χρόνια για την οικονομική ενίσχυση του θεσμού και την καταπολέμηση του παρεμπορίου, θα ισχύσουν και στην τρέχουσα διοργάνωση:

Οικονομική Ενίσχυση:

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στις υποδομές του Καρναβαλιού με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των ομάδων.

Εμπορικά και καταστήματα Εστίασης, χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

  • 30€: εμπορικά, φαρμακεία, ιχθυοπωλεία, ελεύθεροι επαγγελματίες «παροχές υπηρεσιών» και μανάβικα.
  • 50€: περίπτερα, επιπλωμένα διαμερίσματα, παραδοσιακά καφενεία, παραδοσιακά ρακάδικα, βενζινάδικα, super market και ζαχαροπλαστεία.
  • 100€: fast food, εστιατόρια, ψησταριές, ταβέρνες, κρεοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, βιοτεχνίες κατασκευής καρναβαλικών στολών, καταστήματα καρναβαλικού υλικού, φούρνοι, ξενοδοχεία έως 100 κλίνες.
  • 200€: νυχτερινά κέντρα, κάβες και club, καταστήματα χοντρικής πώλησης, ξενοδοχεία άνω των 100 κλινών.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, μέλη της επιτροπής που έχουν οριστεί, θα περάσουν από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Δήμου, για την είσπραξη της συμμετοχής. Όλα τα καταστήματα που θα ανταποκριθούν:

  1. Θα λάβουν το Ειδικό Σήμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού «Υποστηρικτής 2018», που θα πιστοποιεί την συμμετοχή του στην διοργάνωση.
  2. Θα συμπεριληφθούν στο ειδικό φυλλάδιο που θα τους προβάλει σε ολόκληρη την Κρήτη.
  3. Θα προβληθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (www.rethymnocarnival.gr), στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του καρναβαλιού και του Δήμου Ρεθύμνης (www.rethymno.gr).
  4. Θα ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για τα καταστήματα που θα φέρουν το Ειδικό Σήμα, αλλά και για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στα θέματα παρεμπορίου.

Όσα καταστήματα είναι κλειστά μπορούν να παραλάβουν το Ειδικό Σήμα από τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Η.Ρ. (Αρκαδίου 48-50). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://rethymnocarnival.gr.