ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ήττα (η μήτρα της νίκης): Μία electro rock performance από την ομάδα Scarmi στο The Garage

Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21:00 στο THE GARAGE

Δημήτρης Δημητριάδης, ΉΤΤΑ (η μήτρα της νίκης)

«Αυτό παρακαλώ τον ύπνο.
Να με κρατήσει μέσα του και να μ’ αφήσει να φτάσω μέχρι εκεί…»

Μια φωνή, ένα σώμα, ένα στόμα, μιλά. Τώρα μιλά! Ξεκινά και τελειώνει ως η κάθε φορά να είναι και η τελευταία του. Κοφτά, επαναληπτικά, κυκλικά. Προσπαθώντας εκείνος που μιλάει να βρει τις λέξεις για να πει αυτό που θέλει να πει. Ακόμα κι αν δεν τις βρει, θα το πει. Ένα ταξίδι εκεί όπου τελειώνουν όλα, η «επανάσταση» τελείωσε άδοξα, ο κόσμος δεν άλλαξε, ο άνθρωπος νόμιζε πως τα μπορούσε όλα αλλά δεν τα κατάφερε. Χαμένος, ηττημένος, πρέπει να αποδεχθεί την ήττα του. Δεν έχασε. Δέχτηκε. Ο κόσμος είναι αυτός που είναι, ας τον αποδεχτούμε κι ας προχωρήσουμε… νικητές!! Με την αδιάκοπη προσπάθεια που εμπεριέχει κάθε «νίκη»… Ο άνθρωπος στην τελειότητα του, που είναι η ατέλεια του. Σε μια εποχή όπου οι αξίες καταρρέουν, σε έναν κόσμο όπου βιώνουμε καθημερινά τη διαφθορά και μια βαθύτατη υπαρξιακή κρίση, σε μία χώρα όπου λόγω των συνειδητών ή ασυνείδητων επιλογών μας γινόμαστε καθημερινά αυτόπτες μάρτυρες της αυτοκαταστροφής μας…

Μια πειραματική μουσική θεατρική αφήγηση. Ένας θεατρικός μονόλογος συνοδευόμενος από τους ήχους ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς, συνθεσάιζερ. Ο ηλεκτρονικός ατμοσφαιρικός ροκ ήχος, ακολουθεί τον εκφραστικό πειραματικό λόγο της ηθοποιού και το ανάποδο. Έτσι ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική ηλεκτροδυναμική αφήγηση γεμάτη ερωτήματα, συμπεράσματα, αποφάσεις, αναιρέσεις, παραδοχή και αποδοχή, μια αφήγηση σκληρά ποιητική και ταυτόχρονα βαθύτατα υπαρξιακή.

Δημιουργημένη μέσα από τον πειραματισμό λέξεων, ήχων, φωνών, συναισθημάτων. Μια αισθητική εμπειρία έντονη σαν καταιγίδα και ταυτόχρονα γαλήνια σαν ηλιοβασίλεμα. Μια ασυμβίβαστη απαγγελία, αφήγηση, εξιστόρηση, κραυγή, νίκη!

Μια μπάντα προσκεκλημένη στη γιορτή σας, στο σαλόνι του σπιτιού σας…

Συντελεστές:
Σύλληψη / Ερμηνεία / Σκηνοθεσία: Ελεάννα Αποστολάκη Ι Σύνθεση μουσικής: Μιχάλης Φλουρής Ι Εκτέλεση μουσικής: Χριστόφορoς Πιτσιδήμος, τύμπανα / Μιχάλης Φλουρής, ηλεκτρική κιθάρα, loop, synthesizer / Άρης Τσάμης, synth bass Ι Ηχοληψία: Κωνσταντίνος HipCut Γεωργιάδης Ι Επιμέλεια κίνησης: Νεφέλη Κτιστάκη Ι Ενδυματολογική επιμέλεια: Ουρανία Σκορδαλού Ι Κατασκευή αξεσουάρ: Βάγγυ Μαριόλου Ι Γραφιστικά: Ελεάννα Αποστολάκη Ι Φωτογραφίες / Video: Τόνια Κοϊνάκη, Κώστας Γκλάβας, Χρήστος Κωνσταντόπουλος – Obscura Lab Ι Παραγωγή: Ομάδα Scarmi

Επικοινωνία:
+30 6973 310 991
E-mail: scarmiband@gmail.com
Fb page: Scarmi band
Instagram: scarmi_band

Η ομάδα Scarmi είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μουσικοθεατρική ομάδα, που πειραματίζεται γύρω από τη μουσική θεατρική αφήγηση, αυτοσχεδιάζοντας με ακανόνιστη ελευθερία. Σκοπός της ομάδας είναι η ενασχόληση με καίρια κοινωνικοπολιτικά, υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Η ομάδα αξιοποιεί κείμενα από το ευρύ φάσμα της λογοτεχνίας: πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα, σονέτο, δοκίμιο, απομνημονεύματα, βιογραφία, κλασσικά κείμενα, ταξιδιωτικά κείμενα με στόχο να διεγείρει την κοινή γνώμη πυροδοτώντας συνειδήσεις και συναισθήματα. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής δημιουργώντας ατμοσφαιρικές ηλεκτροδυναμικές αφηγήσεις. Η ομάδα αποτελείται από την ηθοποιό / performer Ελεάννα Αποστολάκη και τους μουσικούς Χριστόφορο Πιτσιδήμο, Άρη Τσάμη, Μιχάλη Φλουρή καθώς και τον ηχολήπτη / ηχητικό σχεδιαστή Κωνσταντίνο HipCut Γεωργιάδη.

Στο ενεργητικό της έχει ήδη μια θεατρική παράσταση, την electro rock performance ΉΤΤΑ (η μήτρα της νίκης), θεατρικός μονόλογος από την Λήθη του Δημήτρη Δημητριάδη η οποία παρουσιάστηκε σε πανελλαδική περιοδεία το έτος 2021 στην Κρήτη: Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλος, Ναύπακτος, Πάτρα και Αθήνα. Η βάση της ομάδας είναι στο Ρέθυμνο Κρήτης αλλά η τάση και ο στόχος είναι το ταξίδι των παραστάσεων μας εντός και εκτός συνόρων.

Σκάρμη, στην κρητική διάλεκτο θα πει, τα ίχνη που αφήνει στο πέρασμα του κάθε ζώο και φανερώνουν ότι πέρασε από κει.

2020: H electro rock performance «Ήττα», θεατρικός μονόλογος από την Λήθη του Δημήτρη Δημητριάδη, είναι η πρώτη της σύμπραξη.

Info>
THE GARAGE: Δημοκρατίας 53, Ρέθυμνο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 249 2752

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ μειωμένο

*Η παράσταση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων & λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.