ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΕΥ ΖΕΙΝ

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Χαρούλης μάγεψαν το κοινό στη Μόσχα!

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Χαρούλης μάγεψαν το κοινό στη Μόσχα!

Με μια μοναδική για τη Μόσχα συναυλία ελληνικής μουσικής στο υπερσύγχρονο μουσικό θέατρο «Ρούσκαγια Πέσνια» (Ρωσικό τραγούδι), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της θρυλικής μορφής του ρωσικού λαϊκού τραγουδιού Ναντιέζντα Μπάμπκινα, τιμήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα το Έτος Πολιτισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Μπροστά σε ένα ζεστό και ενθουσιώδες κοινό πολλών εκατοντάδων Ρώσων πολιτών και ομογενών της Μόσχας η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Χαρούλης, μαζί με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών, έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά και νεώτερα ελληνικά τραγούδια. Απογείωσαν μάλιστα με το ντουέτο τους στο φινάλε το απαιτητικό ρωσικό κοινό, που συμμετείχε όλο και πιο ενεργά σιγοτραγουδώντας τις ελληνικές μελωδίες, ενώ το ρωσικό θέατρο σχεδόν μετατράπηκε σε ελληνική μουσική σκηνή με τους νεώτερους να χορεύουν όρθιοι από τις θέσεις τους.

Με την ολοκλήρωση της συναυλίας δεκάδες θεατές, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές, ξεχύθηκαν στη σκηνή, τα καμαρίνια και το φουαγιέ του θεάτρου επιδιώκοντας να φωτογραφηθούν, να ευχαριστήσουν και να ζητήσουν αυτόγραφα από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Χαρούλη.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Χαρούλης μάγεψαν το κοινό στη Μόσχα!

Ανάμεσά τους και μια ομάδα Ρώσων κοσμοναυτών, που πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια τη φυσική τους αποκατάσταση στην Κρήτη μετά τις διαστημικές τους πτήσεις και ήρθαν στη συναυλία με τις οικογένειες και συνεργάτες τους από το περίφημο «Ζβιόζντι Γκαραντόκ», την «Πολιτεία των Άστρων» του ρωσικού Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών στα περίχωρα της Μόσχας.

Η συναυλία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έπειτα από πρωτοβουλία του Γραφείου Μόσχας και ΚΑΚ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από την Aegean Airlines και τον ρωσικό τουριστικό όμιλο Tez Tour, καθώς και σημαντικά ρωσικά ΜΜΕ, όπως το τηλεοπτικό Music Box και ο νεανικός ραδιοσταθμός της Μόσχας MoscowFM.

Στον χαιρετισμό, που έστειλε και διαβάστηκε κατά την έναρξη της συναυλίας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά χαρακτήρισε τη Ρωσία «στρατηγικό εταίρο» σε μια νέα εποχή συνεργασίας των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας τις προοπτικές ενδυνάμωσης ειδικά των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας. Προς επιβεβαίωση των λόγων της κ. Κουντουρά συνέβαλαν στον γενικό ενθουσιασμό της σπάνιας μουσικής εμπειρίας οι επικεφαλής όλων των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων της Ρωσίας, καθώς και πολυάριθμοι Ρώσοι πολίτες, πρώην ή μελλοντικοί τουρίστες στην Ελλάδα, οι οποίοι ζητούσαν από όλους τους συντελεστές την κατά το δυνατό συχνότερη επανάληψη παρόμοιων εκδηλώσεων.

Χαιρέτισε τη συναυλία και η επιτετραμμένη της Ελλάδας στη Μόσχα Δέσποινα Πούλου, ενώ παρευρέθησαν σ’ αυτήν οι επικεφαλής των διπλωματικών Αρχών Τουρκίας, Ιορδανίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Σερβίας και Βουλγαρίας, καθώς και εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και άλλων ρωσικών πολιτικών και εκκλησιαστικών Αρχών.