ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει «την παράνομη, αυθαίρετη και ψυχοφθόρα κωλυσιεργία στην αυτοδίκαιη διαδικασία μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής» και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Στην σχετική ανακοίνωση της, η ΕΛΜΕΡ αναφέρει:

«Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την παράνομη, αυθαίρετη και ψυχοφθόρα κωλυσιεργία στην αυτοδίκαιη διαδικασία μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Επίσης διαμαρτύρεται για τις τροποποιήσεις στις αρχικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, όπου παρατηρείται επιλεκτική επίκληση του σχετικού νομικού πλαισίου.

Για τα παραπάνω κύριος υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, που κρατάνε τους διορισμένους το 2020 σε πολιτική και υπηρεσιακή ομηρία, ενώ δεν προβαίνουν στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όμως οι Περιφερειακές και τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης όταν γίνονται το μακρύ χέρι αυτής της πολιτικής, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των σχολείων δικαιοδοσίας τους και την τήρηση της νομιμότητας.

Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 13.30, στα γραφεία της ΔΔΕ
Ρεθύμνου και κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ή την τελευταία ώρα του διδακτικού ωραρίου για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους αλλά και όσους θέλουν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Ζητάμε:

  1. Από την ΠΔΕ Κρήτης, τη ΔΔΕ Ρεθύμνου και τους διευθυντές των σχολείων που εμπλέκονται ΑΜΕΣΗ δρομολόγηση των διαδικασιών
    μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών (Ζήτημα για το οποίο ήδη κινείται νομικά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ).
  2. Από τη ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου ανάκληση της απόφασης αρ. 26/10-10-2022 σχετικά με τις τροποποιήσεις των αρχικών τοποθετήσεων εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Συμπόρευση με την ΕΛΜΕΡ στο αίτημα για άμεση και πλήρη κάλυψη από το ΥΠΑΙΘ όλων των εκπαιδευτικών αναγκών στην Ειδική Αγωγή.