ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Θέλουμε καθαρά και ασφαλή σχολεία

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο της κυβέρνησης σχετικά με τους όρους εργασίας των σχολικών καθαριστριών, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται  στους Δήμους, τη νέα σχολική χρονιά,  να αυξήσουν το ποσοστό της μερικής απασχόλησης, προσθέτοντας τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας, πέρα από την 3ωρη εργασία που ίσχυε μέχρι πέρυσι για το 40% των σχολικών καθαριστριών. Παράλληλα, εν μέσω πανδημίας, αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού  των εργαζομένων  στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Άμεσο αποτέλεσμα  είναι η μείωση του μισθού τους και η ακόμα περισσότερο ελαστικοποίηση της εργασίας τους.

Θεωρούμε επίσης εξωφρενική  την απόφαση της Δημοτικής Αρχής  Ρεθύμνου να μετατρέψει όλες τις σχολικές καθαρίστριες από πλήρους σε μερικής απασχόλησης μειώνοντας δραματικά έτσι το εισόδημα εργαζομένων με 10,15 ή ακόμα και 20 χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο.

Η ΕΛΜΕΡ καταδίκαζε πάντα   απερίφραστα  τέτοιες αποφάσεις, περισσότερο όμως τώρα,  που η καθαριότητα των σχολικών κτιρίων αποτελεί, λόγω κορονοϊού, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των  σχολικών μονάδων.

Καταγγέλουμε τέλος τη στάση του Δημάρχου κ. Μαρινάκη ο οποίος αρνείται να συναντήσει αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών και καλούμε αύριο 10 Αυγούστου στις 11π.μ. στο Δημαρχείο τον εκπαιδευτικό κόσμο της πόλης να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχει καλέσει το Σωματείο  Προσωπικού  Καθαριότητας  Δημοσίων  και Ιδιωτικών Κτιρίων  Ν. Ρεθύμνου.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των καθαριστριών που μας αφορά όλους (μαθητές γονείς, εκπαιδευτικούς).

Απαιτούμε την άμεση  μονιμοποίησή τους για καθαρά και ασφαλή σχολεία.