ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΜΕΠΑ: 14o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά

Το Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο «International Conference on Applied Economics» (ICOAE 2021) θα φιλοξενηθεί 26-28 Αυγούστου 2021 στο Ηράκλειο Κρήτης, από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Το Συνέδριο συν-διοργανώνεται από το ΕΛΜΕΠΑ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Δεδομένων των περιορισμών που η πανδημία COVID-19 επιβάλλει, το Συνέδριο θα διεξαχθεί τόσο με φυσική παρουσία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όσο και διαδικτυακά.

Στόχος του Συνεδρίου ICOAE 2021 είναι να φέρει σε επαφή Ερευνητές και Καθηγητές Πανεπιστημίων από διαφορετικές χώρες για να συζητήσουν μεθόδους και ιδέες πάνω σε σύγχρονα θέματα των Εφαρμοσμένων Οικονομικών (Μικροοικονομίας και Μακροοικονομίας, Χρηματοοικονομικής, Αγροτικής-Τουριστικής Οικονομίας κλπ.). Στο ICOAE 2021 θα παρουσιαστούν 53 επιστημονικές εργασίες από 110 Καθηγητές και Ερευνητές από 13 διαφορετικές χώρες.

Σημαντική αναμένεται να είναι  η ανακοίνωση αποτελεσμάτων που αφορούν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 αλλά και τη σύγχρονη ψηφιακή οικονομία. Προσκεκλημένος του Συνεδρίου (Keynote speaker) είναι ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG).

Tα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στοSpringer Proceedings in Business and Economics‘ από τον Διεθνή Εκδοτικό Οίκο Springer και σε επιλεγμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ICOAE ενώ Προεδρεύοντες (Chair) του Συνεδρίου είναι οι Καθηγητές Χρήστος Φλώρος, Αντιπρύτανης και Καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ, Γιώργος Αγιομυργιανάκης, Καθηγητής ΕΛΜΕΠΑ, Νικόλαος Τσούνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ασπασία Βλάχβεη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει και την οργάνωση του Συνεδρίου.

Τέλος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαριστούν θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για τη δυνατότητα που παρέχει στους Συνέδρους να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.