ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΜΕΡ: Όχι στον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημών και των Εικαστικών από το δημόσιο σχολείο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 10 π.μ. στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Παράσταση Διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με θέμα τον εξοστρακισμό των Κοινωνικών Επιστημών και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο.

Στην παράσταση συμμετείχαν μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές του κλάδου των Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ 78, του κλάδου Οικονομίας ΠΕ 80 και των Εικαστικών Τεχνών ΠΕ08 που θίγονται άμεσα από την κατάργηση των μαθημάτων τους από το Λύκειο. Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν ψήφισμα και συνομίλησαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ιωάννη Γαζανό, ο οποίος δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα των κλάδων αυτών και υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματα τους σε συνεργασία με τις άλλες Διευθύνσεις Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τέθηκε το ζήτημα των υπεράριθμων μόνιμων συναδέλφων ΠΕ 78 και ΠΕ 80 που προέκυψε από την αφαίρεση των 3 από τα 4 μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών από το Λύκειο και του λυπηρού εκμηδενισμού των πιθανοτήτων να απασχοληθούν ξανά αναπληρωτές που τα τελευταία 10 χρόνια -ελλείψει μόνιμων διορισμών- κάλυπταν πάγιες ανάγκες. Ζητήθηκε να κατοχυρωθεί  η μοναδική πρώτη ανάθεση του κλάδου των Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ 78 στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής του Γυμνασίου. Επίσης  ζητήθηκε από τον ΔΔΕ Ρεθύμνου   να συμπληρώνουν οι συνάδελφοι ΠΕ 78 και ΠΕ 80 με μαθήματα β αναθέσεων το ωράριο τους μέχρι την επιτακτική επαναφορά των μαθημάτων τους που πρέπει να επιτευχθεί. Ευελπιστούμε και αναμένουμε την έμπρακτη υλοποίηση των λεχθέντων.