ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αιμοδοσία στο πλοίο “Έλυρος” της ΑΝΕΚ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου η 3η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά στο «ΕΛΥΡΟΣ» η ΑΝΕΚ LINES, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στην φετινή εθελοντική αιμοδοσία στο «ΕΛΥΡΟΣ» συμμετείχαν 80 εθελοντές και συγκεντρώθηκαν 51 πολύτιμες μονάδες αίματος. «Τα 10 λεπτά που αφιερώνουμε εμείς σήμερα μπορεί να κάνουν τη διαφορά για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας αύριο» δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΑΝΕΚ LINES κα Κατερίνα Μποτωνάκη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα που δίνει η εταιρία στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ΑΝΕΚ LINES αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζωτικής σημασίας θέμα της επάρκειας σε αίμα τόσο για την κάλυψη έκτακτων όσο και πάγιων αναγκών (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, παιδιά με μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ). Γι’ αυτό κάθε χρόνο συστρατεύει τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων τόσο για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία όσο και τη συλλογή αίματος που μπορεί να είναι σωτήριο για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.

«Η στήριξη της ΑΝΕΚ LINES είναι πολύτιμη γιατί μας έχει δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη βάση των εθελοντών αιμοδοτών στην Κρήτη αλλά και την επάρκεια του νησιού μας σε αίμα.» είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων κα Δέσποινα Ροδουσάκη. Αντίστοιχα ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ANEK LINES κύριος Κατσανεβάκης τόνιζε ότι «Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο δεν έχει ηλικία, ούτε εποχή. Είναι στάση ζωής. Και η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη μορφή αλληλεγγύης».