ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έμπρακτη στήριξη Γαλλίας: Έστειλε στην Ελλάδα δύο πολεμικά πλοία και δύο Rafale

Πολεμικά πλοία έστειλε η Γαλλία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η στρατιωτική παρουσία εμφανίστηκε στην περιοχή τα ξημερώματα ενώ έχει ήδη γίνει συνεκπαίδευση με τις ελληνικές δυνάμεις.

Μία φρεγάτα, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Κρήτη, είναι η έμπρακτη γαλλική στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι Γάλλοι εμφανίστηκαν στην περιοχή τα ξημερώματα και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις. Στο ελικοπτεροφόρο-πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων επιβαίνει και σημαντικός αριθμός γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το Militaire. Πρόκειται για ένα χειροπιαστό μήνυμα προς τον Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε το βράδυ της Τετάρτης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και για κοινούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη του και με ανάρτηση στο Twitter στα ελληνικά. “Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα”, έγραψε μεταξύ άλλων.

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε κι εκείνος τον Γάλλο πρόεδρο.

“Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου”, έγραψε στα γαλλικά.

ΜΕΣΩNews247.gr