Ένα ανέκδοτο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου από το 1966!

“Αγάπη που δεν σβήνει ο χρόνος” ο τίτλος της ταινίας από το 1966… Δεν την είχα ακουστά καν, μέχρι που τη βρήκε η φίλη Βασιλική. Η μουσική του Μάνου Λοΐζου, αν και έχει στην ταινία και το Βογιατζή να τραγουδά ένα τραγούδι του Καμενίδη.

Και να, στο τέλος, η έκπληξη! ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! Ακούστε αν θέλετε από το 2:00 και μετά. Δυστυχώς το τραγούδι δεν είναι ολόκληρο, παρότι ηχογραφήθηκε, πράγμα το οποίο δείχνει το “Όλα δικά σου μάτια μου” που ετοιμάζεται να πει ο Πουλόπουλος, αλλά τον κόβει το μοντάζ!

Μα η μουσική είναι του Λοϊζου (!!!) γι’ αυτό και έβαλα και το μουσικό θέμα των τίτλων τέλους για να ακούσετε ότι η μουσική του …Λοΐζιου,  “Όλα δικα σου” συνδέεται με το τραγούδι που ξέρουμε όλοι από το δίσκο “Πουλόπουλος Νο 3” (1968), με την μουσική όμως του Πλέσσα και τους στίχους του φίλου του Λοΐζου, Παπαδόπουλου.

Άρα λέω εγώ ότι τα τραγούδια του Λοΐζου στο σύντομο διάστημα που συνεργάστηκε με τον Πουλόπουλο και τη Λύρα δεν ήταν τέσσερα αλλά πέντε το 1965: “Μικρός ο κόσμος γύρω μου”, “Νύχτα μικρή αρχόντισσα”, “Καράβια αλήτες”, “Το φεγγάρι έρημο” και τώρα το “Νύσταξες άστρο και φεγγάρι μου”!

Ίσως και η ηχογράφηση αυτή να θάφτηκε μετά την επιτυχία του “Όλα δικά σου μάτια μου” με τη σύνθεση του Πλέσσα, αφού ο Λοΐζος έτσι κι αλλιώς σε άλλη εταιρία είχε πάει και αντίρρηση δεν θα έφερνε!

Ξεχάσανε όμως την ταινία, χε χε χε!

Μουσικές Αναδρομές,
Μανώλης Τζιλιβάκης