Ένα chic καφέ, στον art deco σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας

Ένα chic καφέ, στον art deco σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας

Το VyTA Santa Margherita είναι ένα πολυτελές espresso bar που συνέλαβε και υλοποίησε η Daniela Colli, στην πρώην salla di attesa (αίθουσα αναμονής) για τους ταξιδιώτες πρώτης θέσης στον σιδηροδρομικό σταθμό Santa Maria Novella της Φλωρεντίας, αρχέτυπο του ιταλικού ρασιοναλιστικού αρχιτεκτονικού ρεύματος της δεκαετίας του ’30 και δημιούργημα του Giovanni Michelucci.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Daniela Colli σχεδιάζει και υλοποιεί καφέ μπαρ στη σειρά VyTA Santa Margherita. Ξεκίνησε το 2013, στο Μιλάνο, ένα χρόνο αργότερα στην Βενετία, τον επόμενο χρόνο στην Μπολόνια και τώρα, στην Φλωρεντία. Όποιος δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να πιει καφέ σε όποιο καφέ μπαρ της σειράς, απλά ψεύδεται.

Αυτή τη φορά, η πρόκληση για την Ιταλίδα αρχιτέκτονα ήταν μεγάλη. Το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό, προστατευόμενο μνημείο. Η Colli σήκωσε το γάντι: «Το πρότζεκτ εστιάζει στη διάδραση μεταξύ του μέρους και της ταυτότητάς του για να προσφέρει μοναδική εμπειρία στους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει την ταυτότητα της φίρμας».