Ένα μοναδικό πρόγραμμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Ένα μοναδικό πρόγραμμα, που σχεδίασε η Εύη Γεροκώστα, Συγγραφέας, Αφηγήτρια, Εμψυχώτρια, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29-08-2019, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου.

Αυτή η δράση αφορούσε στα μικρά ξυπνήματα, ένα ολόκληρο κύκλο από χαριτωμένες ιστορίες, που αφηγούνται τα βιβλία. Όλα τα ξυπνήματα, οι ιστορίες και οι αφηγήσεις, είναι εικόνες από τον ύπνο και τον ξύπνιο, από τα όνειρα και την καθημερινότητά μας. Ένας κύκλος από μικρές μπουκιές, με διαφορετική γεύση η καθεμιά. Ένας κύκλος από ήχους, δυνατούς και σιγανούς. Ένας κύκλος από στιγμές, μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές. Όπως ο κύκλος της ζωής. Ο κύκλος που ονειρεύεται αυτός που γράφει μια ιστορία κι αυτός που τη ζωγραφίζει. Όμως τα όνειρα δεν είναι ίδια για όλους. Κανείς δεν κοιμάται και δεν ξυπνά με τον ίδιο τρόπο, κανείς δεν ακούει τους ήχους με τον ίδιο τρόπο, κανείς δεν νιώθει τις γεύσεις με τον ίδιο τρόπο, κανείς δεν ζει τις στιγμές με τον ίδιο τρόπο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τη λύση την δίνουν τα βιβλία, που ό,τι μας δώσουν δε μας αφήνει ποτέ! Και αυτή η δράση, που αφορούσε παιδιά 6-12 ετών, προσφέρθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2019, με την συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας, του ΔΕΒ της ΕΒΕ και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, από την εμψυχώτρια-εθελόντρια εργαστηρίου, Αμάντα Γεραρχάκη Αφηγήτρια.

Συμμετείχαν για την υλοποίησή του και οι εθελόντριες: Δήμητρα Σταμέλλου, φοιτήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαίρη Μοναχού, μαθήτρια Λυκείου.