ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου: Απαράδεκτη καθυστέρηση προσλήψεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Η δημοτική παράταξη “Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου” διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στις προσλήψεις νηπιαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία τους.

Η ανακοίνωση της Εναλλακτικής Κίνησης:

“Η «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση στις προσλήψεις νηπιαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τους.

Οι ευθύνες για την καθυστέρηση αυτή βαραίνουν τον Πρόεδρο και Δημ. Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κώστα Σαριδάκη και το Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι αντί να προχωρήσουν έγκαιρα σε προκήρυξη των θέσεων με συμβάσεις 8μηνου ορισμένου χρόνου (όπως προβλέπεται από το Υπουργείο Εσωτερικών), αγνόησαν σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησαν προκήρυξη συμβάσεων έργου (γιατί κοστίζουν λίγο λιγότερο !), ενώ ήξεραν ότι θα τις απέρριπτε το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή θα προέκυπτε εξαρτημένη εργασία.

Η καθυστέρηση που προέκυψε με ευθύνη του Προέδρου και του ΔΣ του Νομικού Προσώπου είχε ως συνέπεια την επαναπροκήρυξη των θέσεων πολύ αργότερα με αποτέλεσμα να μην έχουν προσληφθεί ακόμα οι εργαζόμενοι. Για να μπαλώσουν το λάθος τους γνωρίζοντας ότι οι κανονικές προσλήψεις θα αργήσουν, προχώρησαν όπως όπως στην πρόσληψη 17 εργαζόμενων με 2μηνες(!) συμβάσεις που απορρίφτηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως παράνομες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι αυτοί να παραμένουν απλήρωτοι και ο Δήμος Ρεθύμνου να νίπτει τα χέρια του και να τους καλεί να προσφύγουν στα δικαστήρια για δικαίωση!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου αποφασίστηκε, μετά από εισήγηση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, κ. Στέλιου Σπανουδάκη και κ. Θέμη Χαμογεωργάκη, να εργαστούν εθελοντικά (!) κάποιοι νηπιαγωγοί στους παιδικούς σταθμούς μέχρι την πρόσληψη των νηπιαγωγών και των βρεφονηπιοκόμων μέσω ΑΣΕΠ. Η δήθεν εθελοντική εργασία νηπιαγωγών που είχαν εργαστεί παλιότερα ενδεχομένως με την ελπίδα να επαναπροσληφθούν, την στιγμή που ο Δήμος συνεχίζει να εισπράττει το ψηλά τροφεία από τους γονείς που ζορίζονται, δεν συνιστά κανένα εθελοντισμό αλλά εκμετάλλευση των εργαζομένων και διασύρει την έννοια του εθελοντισμού που είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό.

Χωρίς να αποσιωπούμε τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις τεράστιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, επισημαίνουμε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Ρεθύμνου για τον απαράδεκτο χειρισμό του θέματος. Καλούμε την δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Πέμπτης 17/1 για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει για να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που αφορά στις προσλήψεις νηπιαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Κανείς δεν δικαιούται με αστοχίες να χειροτερεύει την κατάσταση στο ελάχιστο κοινωνικό κράτος που έχει απομείνει στους Δήμους από την λαίλαπα του μνημονίου”.

.