ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έναρξη του αγιογραφικού κύκλου στην Ενορία Περάματος Μυλοποτάμου

Το απόγευμα της Τετάρτης, 23ης Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ενορία Περάματος Μυλοποτάμου, όπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του Αγιογραφικού Κύκλου (Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής) της εν λόγω Ενορίας.

Παρέστησαν ικανός αριθμός πιστών, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παναγιωτάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Αλεξανδράκης, Εφημέριος της Ενορίας Περάματος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Γοργοράπτης, Εφημέριος της Ενορίας Μελιδονίου.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού, ο Εφημέριος π. Ιωάννης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο και τον ευχαρίστησε για την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην έναρξη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του χαιρέτισε και επαίνεσε όλους τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι οι Κύκλοι αυτοί συμβάλλουν στην πνευματική προκοπή και ωφέλεια όλων των ανθρώπων και πως όλοι οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν ρόλο ευαγγελιστού και αποστόλου στις οικογένειές τους και στα περιβάλλοντα όπου δραστηριοποιούνται, προκειμένου να αντανακλούν, έργω και λόγω, τη ζωή της Εκκλησίας και το εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα. Ο Μητροπολίτης μας, επίσης, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο, ο οποίος, κατόπιν της προτροπής του Ποιμενάρχου μας, θα είναι παρών στις συναντήσεις του Κύκλου Αγίας Γραφής και θα συμβάλλει καθοριστικά στην πνευματική καρποφορία τους.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν στο Πέραμα και μαθήματα πρακτικής εκμάθησης της ψαλτικής τέχνης υπό την ευθύνη του Αιδεσιμολ. π. Κωνσταντίνου Μανουσέλη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προκειμένου να ενισχυθούν τα ιερά αναλόγια της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου από ανθρώπους που θα έχουν τη σχετική διάθεση να μυηθούν πρακτικά στην ιερή αυτή τέχνη.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα λειτουργίας του τμήματος αυτού πρακτικής εκμάθησης της ψαλτικής τέχνης, το οποίο θα λειτουργεί στην Ενορία του Περάματος για την εξυπηρέτηση του ευρύτερου Μυλοποτάμου.