ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένας 58χρονος είναι το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στο Ρέθυμνο!

Ένας ιερωμένος, 58 ετών, που ζει στο Γερακάρι του Δήμου Αμαρίου, είναι το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό στο Ρέθυμνο.

Ο 58χρονος παρουσίασε συμπτώματα και μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως έπασχε από την νόσο του κορονοϊού. Στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου καταφτάνουν ύποπτα περιστατικά σχεδόν καθημερινά, ωστόσο μέχρι σήμερα όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του παραμένει σταθερή και νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ανησυχία για το περιβάλλον του 58χρονου ιερέα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς εξετάζεται άμεσα το στενό περιβάλλον του ιερέα με στόχο να εντοπιστεί από που προήλθε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ρεθεμνιώτικων Νέων, ελέγχεται το ενδεχόμενο να σχετίζεται με το επαγγελματικό περιβάλλον μελών της οικογένειας του τα οποία εργάζονται σε ξενοδοχειακή μονάδα και σε κοινωνική δομή της περιοχής.

Πάντως η ιχνηλάτηση των επαφών δεν είναι εύκολη στην περίπτωση του 58χρονου, ενώ μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας, καθώς λίγο πριν διακοπούν οι συναθροίσεις, δεκάδες πολίτες και ιερείς από όλη την περιοχή είχαν συνευρεθεί με αφορμή μια κηδεία.

Η οικογένεια του ιερέα έχει ήδη ενημερωθεί να παραμείνει κατ’οικον ενώ άμεσα θα γίνουν και τα απαραίτητα τεστ. Πέραν αυτών, θα ελεγχθεί το εργασιακό περιβάλλον και του ασθενή ιερέα και των μελών της οικογένειας του.

Την Κυριακή συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου θα προχωρήσουν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων στο Γερακάρι. Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές σε ότι αφορά κοινωνική δομή της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας των φιλοξενούμενων σε αυτήν.