ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένας νέος εκδοτικός οίκος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο!

«Η Φρένια, ο Ραεφμάγιερ και το κόκκινο βιβλίο…» Ένας νέος εκδοτικός οίκος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο από το γνωστό βιβλιοπωλείο Βιβλιοσκόπιο, οι «Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο»!

Η πρώτη μας εκδοτική απόπειρα που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι το βιβλίο «Η Φρένια, ο Ραεφμάγιερ και το κόκκινο βιβλίο…» που αποτελείται από τα τρία παραμύθια* που βραβεύτηκαν στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διεξήγαμε πέρυσι στο Ρέθυμνο.

Τα παραμύθια μάς μιλούν για το συναίσθημα του θυμού, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανατροπή των στερεοτύπων, την αξία της φιλίας & της συνύπαρξης, και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών περίπου.

Την εξαιρετική εικονογράφηση έχει κάνει η βραβευμένη εικονογράφος Κατερίνα Χαδουλού.

1. «Η Φρένια που γινόταν έξω φρενών» της Έλενας Κούτικα
2. «Η στεναχώρια του αγρότη Ραεφμάγιερ» του Χρήστου Σουρουλή
3. «Θες να γίνουμε φίλοι;» της Αγγελικής Χαλίμ

«Θα σας περνούσε από το μυαλό ότι υπάρχουν κάστρα που με μαγικά ξόρκια βγάζουν ροδάκια και ταξιδεύουν; Ή ότι μία μικρή μαγισσούλα που γίνεται έξω φρενών μπορεί να κάνει άνω κάτω ένα ολόκληρο δάσος; Αν όχι, τότε είναι καιρός να διαβάσετε τις περιπέτειες της Φρένιας!

Έχετε επισκεφτεί το Τατσουμίτσου, στη βορειο-ανατολική Ζουζουπιά; Αν ναι, σίγουρα θα σας έχουν μιλήσει για τον Μπόζι, τον δράκο της περιοχής που έτρωγε τα φιστίκια των αγροτών! Τι συνέβη όμως όταν ο Μπόζι συνάντησε τον αγρότη Ραεφμάγιερ;

Και… μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει το βράδυ σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο όταν σβήνουν τα φώτα; Ένα θα σας πω… οι ήρωες των βιβλίων ζωντανεύουν και το βιβλιοπωλείο αποκτά ζωή!»