ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Ρεθύμνου: Αίτημα για παραχώρηση κτιρίου του ΚΕΓΕ για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου

Στο χρόνιο αίτημα της παραχώρησης της χρήσης, για 30 χρόνια, των εγκαταστάσεων του πρώην ΚΕΓΕ και του περιβάλλοντος χώρου τους στο Δήμο Ρεθύμνης προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου, από το νέο σχολικό έτος, επανήλθε ο Δήμος Ρεθύμνης με νέο έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γεωργαλή Γ., ετοίμασαν πλήρη φάκελο και τον έθεσαν υπόψη του Υπουργού και της Δ/νσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης με την παράκληση να δοθεί προτεραιότητα στη μελέτη του αιτήματος προκειμένου, εφόσον εγκριθεί η διάθεση χρήσης των χώρων στο Δήμο Ρεθύμνης, να εξασφαλιστεί επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση τους μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Ο φάκελος περιελάμβανε τη μέχρι σήμερα αλληλογραφία του Δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση των εν λόγω κτισμάτων, έγγραφα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης και του Ειδικού Σχολείου που υπεραμύνονται της πρότασης του Δήμου, καθώς και τοπογραφικό διάγραμμα αλλά και τεχνική μελέτη η οποία αποτυπώνει τις παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει ο Δήμος ώστε τα υφιστάμενα κτίσματα να είναι ασφαλή και λειτουργικά για να φιλοξενήσουν τη λειτουργία των σχολικών δομών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προβλεπόμενη από την τεχνική μελέτη δαπάνη των απαιτούμενων παρεμβάσεων, η οποία ανέρχεται στο ποσό του 1.200.000 €, θα την αναλάβει ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τους άλλους 4 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως επισημάνθηκε στον Υπουργό, η λειτουργία των δομών αυτών θα ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους ενώ οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα είναι και οι μοναδικές δομές Ειδικής Αγωγής που θα δέχονται μαθητές απ’ όλο το Νομό, τις οποίες μέχρι σήμερα στερείται το Ρέθυμνο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κατέθεσε στον Υπουργό την πρόθεση του Δήμου να εξυπηρετηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που κατά καιρούς υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αποδέκτες τους νέους αγρότες. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ρεθύμνης αποδέχεται ως όρο στην αιτούμενη παραχώρησης του κτηρίου, την απογευματινή χρήση των εγκαταστάσεων από το Υπουργείο, πρακτική την οποία έχει ήδη υιοθετήσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Επισκοπής Ρεθύμνου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον ίδιο σκοπό.

Από το Δήμο