ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ενεργοποιούνται οι κάμερες στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

ΒΟΑΚΑπό την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η έναρξη της λειτουργίας των καμερών που έχουν τοποθετηθεί στον ΒΟΑΚ και θα  “φωτογραφίζουν” τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι περίπου 40 κάμερες θα μας παίρνουν φωτογραφία και θα στέλνουν τον …λογαριασμό στα σπίτια των οδηγών που έχουν ξεπεράσει το όριο ταχύτητας ή θα κάνουν άλλες εμφανείς παραβάσεις.

Οι φωτογραφικές κάμερες είναι διάσπαρτες σε όλο τον βόρειο άξονα, ενώ αντίστοιχες κάμερες υπάρχουν και στον νότιο άξονα του νησιού. Το «στρατηγείο» της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται στην Επισκοπή Ρεθύμνου, όπου θα γίνεται η επεξεργασία της φωτογραφίας ώστε να προφυλάσσονται και τα προσωπικά δεδομένα που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Οι κάμερες επικεντρώνουν στην πινακίδα και στον οδηγό και δεν εμφανίζεται ο συνοδηγός ή άλλα άτομα» ανέφερε αστυνομική πηγή.

Οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει να φυλάνε  τις κάμερες αυτές αφού παλιότερα είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα καταστροφών, καθώς το κόστος της καθεμίας υπολογίζεται με όλο το σύστημα που τη συνοδεύει στις 50 χιλιάδες ευρώ! «Θα γίνεται καθημερινός έλεγχος και όσοι έχουν κακόβουλες σκέψεις να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του νόμου». Επίσης θα τοποθετηθεί σε αυτές ειδικό σύστημα ώστε σε περίπτωση κακόβουλης πράξης να λαμβάνουν μήνυμα στα κινητά τους συγκεκριμένοι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξη. Ωστόσο, τα κινητά αυτά που θα είναι συνδεδεμένα με τις κάμερες δεν έχουν ακόμη αποκτηθεί.

Πάντως πριν την έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται να τοποθετηθούν πινακίδες κατά μήκος του δρόμου ώστε να αναγράφονται τα όρια ταχύτητας και να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πρέπει να έχουν το γκάζι του αυτοκινήτου τους πατημένο. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει και ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ προειδοποητική για την ύπαρξη των καμερών.

news247.gr