Ενημέρωση από ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για ζητήματα σχολικών συγκοινωνιών

Στις 21/6/2018 ο πρόεδρος Ν. Αδράμης και ο γεν. γραμματέας Χ. Σουρουλής, του Δ.Σ. Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κυρία Λιονή και της εξέθεσαν ζητήματα που αφορούν τις μετακινήσεις των μαθητών των σχολείων του Ατσιπόπουλου, καταθέτοντας και τη σχετική επιστολή που παραθέτουμε:

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

Αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Λιονή,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για το πολύ σημαντικό ζήτημα των συγκοινωνιών που έχουν να κάνουν με τα σχολεία του Ατσιπόπουλου (Γυμνάσιο/ΓΕΛ Ατσιπόπουλου και 2ο ΕΠΑΛ).

Είναι γνωστό πως τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν αφήνουν τους μαθητές έξω από το σχολικό συγκρότημα του Ατσιπόπουλου, αλλά περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, που συνεπάγεται κίνδυνο ατυχήματος, ταλαιπωρία για τους μαθητές και έμμεση υποβάθμιση του Γυμνασίου και του Λυκείου Ατσιπόπουλου.

Όσον αφορά το 2ο ΕΠΑΛ, η κατάσταση περιγράφεται διεξοδικά στην επιστολή του συλλόγου διδασκόντων, 6/6/18, αρ. πρωτ. 194 (ανάγκη πιο τακτικής σύνδεσης με το κέντρο της πόλης και ρύθμιση των δρομολογίων την ώρα του σχολάσματος, μέριμνα για την ασφαλή αποβίβαση-επιβίβαση των μαθητών με τη χρήση πάντοτε της νέας στάσης, αναγραφή του λογότυπου ‘’2ο ΕΠΑΛ’’).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητάει να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να επιλυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως εμπεριστατωμένα έχουν κρίνει οι διδάσκοντες και οι γονείς των αναφερθέντων σχολείων.

Ζητάμε επίσης από κάθε τυχόν άλλο εμπλεκόμενο φορέα να πράξει τα δέοντα, καθώς και τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου να ενεργήσει ως οφείλει, με γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του μαθητικού πληθυσμού.

Αναμένουμε για τις ενέργειές σας“.

Επίσης συνομίλησαν και με τον υπεύθυνο μεταφορών των μαθητών του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και κοινοποίησαν την αναφερθείσα επιστολή και στον Δήμο Ρεθύμνου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ θα συνεχίσει τις ενέργειές του, ασχολούμενο και με ζητήματα μετακίνησης μαθητών και άλλων σχολείων που έχουν πρόβλημα, και θα ενημερώσει σχετικά την τοπική κοινωνία.