Ενημέρωση για υπερχρεωμένους δανειολήπτες στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου

ekdilosi-epimelitiriou

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, στο Ρέθυμνο, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτ. Κρήτης, και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης και αφορούσε στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Αναλυτικά, τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ήταν: α) ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010 για υπερχρεωμένους δανειολήπτες, β) διαδικασία υπαγωγής επιχειρήσεων στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, γ) αναπτυξιακές προοπτικές του Ν. Ρεθύμνης.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. α) Γεώργιος Αθανασάκης, οικονομολόγος, μέλος της Διοίκησης του Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης, β) Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, οικονομικός αναλυτής, μέλος της Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου, Τμήματος Δυτ. Κρήτης και γ) η κα Ιωάννα Βουδούρη Γερωνυμάκη, Οικονομολόγος.

«Δεκάδες επιχειρηματιών συμπολιτών μας σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν την ακίνητη και κινητή περιουσία τους, καθώς έχουν ήδη εκδοθεί κατ’ αυτών Διαταγές Πληρωμής, και στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα ακίνητά τους βρίσκονται υπό εκπλειστηρίαση, πρόβλημα το οποίο δεν αμβλύνεται από την προσωρινή (έως 1/1/2014) αναστολή των πλειστηριασμών για οφειλές μέχρι 200.000,00 ευρώ. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα στάση της Πολιτείας απέναντι στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επιχειρηματιών, όχι μόνο δεν τον προστατεύει, αντιθέτως τον αφήνει έκθετο και προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών», τόνισε, μεταξύ των άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Ευάγγελος Μανιουδάκης.