Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στο πλαίσιο καλλιέργειας ορθής καταναλωτικής συνείδησης των μαθητών της σχολικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων μέσα από τα οποία παρέχει συμβουλές στους μαθητές-καταναλωτές, αναφορικά με τα επιτρεπόμενα είδη καθώς και την τήρηση κανόνων πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Ειδικότερα οι συμβουλές που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του www.efet.gr και στο τμήμα «Καταναλωτές» αναφέρει:
«Το σχολείο πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων».
Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την επιλογή τροφίμων από το σχολικό κυλικείο:
[Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στα Ολοήμερα Σχολεία]
[Σχολικά Κυλικεία]
[Σχολικά Κυλικεία – Μαθήτης]
[Σχολικά Κυλικεία – Εκπαιδευτικός]
Το πλούσιο αυτό ενημερωτικό-εκπαιδευτικό υλικό αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για τους μαθητές, τους γονείς και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ενημέρωση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (ΚΕΚΑΠΕΡ), θέλοντας να συμβάλλει στη διάχυση αυτής της πολύ σημαντικής ενημέρωσης, ως συνεργαζόμενος εκπαιδευτικός φορέας του ΕΦΕΤ, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για εθελοντικούς φορείς και επαγγελματίες από το 2012 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να επισκεφτούν είτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ είτε την ιστοσελίδα του www.kekaper.gr, προκειμένου να αντλήσουν το χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, κ. Πίτερης Χαράλαμπος, 2ος όροφος, τηλέφωνα, 2831040052-50.