ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενημερωτική εκδήλωση από το Σωματείο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

ΝοιάζομαιΤο Σωματείο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Φιλοζωία, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής (ΑΡ.ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤ.15/2013) συμπλήρωσε τον Ιούνιο τρία χρόνια ζωής. Τρία χρόνια εθελοντικής διαδρομής και προσφοράς για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και την πίεση προς όλους τους κατά το νόμο εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή των νόμων 4039/12 και 4235/2014 για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Σύντομα, αντί να λειτουργούμε επικουρικά, βρεθήκαμε να εκτελούμε καθήκοντα που σύμφωνα με τον νόμο δεν αναλογούν σε εμάς. Πολύ συχνά οι καταγγελίες πολιτών για περιστατικά εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων καταλήγουν στο σωματείο μας και μάλιστα κατόπιν προτροπής των ίδιων των φορέων.

Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και σήμερα έχουμε να επιδείξουμε σημαντικό εθελοντικό έργο, το οποίο όμως επιτελείται με πολύ κόπο, πολύ προσπάθεια, ανύπαρκτα οικονομικά μετρημένη συμμετοχή από τους συμπολίτες μας και καθόλου στήριξη από το δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το εθελοντικό μας έργο περιλαμβάνει καμπάνιες ενημέρωσης για την περισυλλογή των περιττωμάτων των δεσποζώμενων ζώων από τους δρόμους , διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή κτηνιάτρων για ενημέρωση πάνω σε θέματα υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς, επισκέψεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία του Δήμου, συμμετοχή σε εκδήλωση ενημέρωσης για το νομικό πλαίσιο προστασίας των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, οργάνωση σε εβδομαδιαία βάση γιορτών υιοθεσίας σε κεντρικό σημείο της πόλης, καταγγελίες σε περιπτώσεις κακοποίησης.

Όμως, είμαστε λίγοι και ο όγκος των περιστατικών μεγάλος και ανεξέλεγκτος. Τα μέλη μας, που πλέον μετρούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών, έχουν εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά. Χωρίς βοήθεια και υποστήριξη, είμαστε καταδικασμένοι σε διάλυση.

Για το λόγο αυτό, οργανώνουμε εκδήλωση, συζήτηση – ενημέρωση στην οποία προσκαλούμε, τον τύπο, τις αρχές, τους φορείς τουρισμού αλλά και τους συμπολίτες μας, για να αναπτύξουμε και να συζητήσουμε προτάσεις και σχέδιο δράσης για μια πόλη πρότυπο χωρίς αδέσποτα, χωρίς κούτες με νεογέννητα πεταμένα στα σχολεία, στα σκουπίδια, στα ξενοδοχεία, χωρίς βαρελόσκυλα, χωρίς σκυλιά στα μπαλκόνια και τις ταράτσες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 12.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου.

Σας περιμένουμε!

Σωματείο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ