ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε. Ρεθύμνης

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (ΠΕΡ), πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Π.Ε.Ρ, μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης, κας Ειρήνης Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Κώστας Υψηλάντης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ρεθύμνης, κα Ευθυμία Βυδάκη, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι προσωρινοί ανάδοχοι εργολάβοι της δακοκτονίας και της παγιδοθεσίας.

 Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η χρονιά αναμένεται δύσκολη λόγω της χαμηλής καρποφορίας της ελιάς και των ευνοϊκών για την ανάπτυξη του δακοπληθυσμού κλιματικών συνθηκών και ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους για να υπάρξει  το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επισημάνθηκε, τέλος, ότι  οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Ρεθύμνης έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε  τα συνεργεία να ξεκινήσουν να δουλεύουν, όταν οι ενδείξεις του δακοπληθυσμού το απαιτούν.