ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου o κοσμηματοπώλης με τον μεσίτη

Ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη στην δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τον αποτρόπαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21 Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων.

Οι 4 αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Ένταση στο δικαστήριο

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση. Μάλιστα η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

«Ντροπή, αίσχος, είστε ξεφτίλες», άρχισαν να φωνάζουν παρευρισκόμενοι στην δίκη μόλις άκουσαν την απόφαση.

ΜΕΣΩskai.gr