ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε Παγκρήτια συγκέντρωση για τη δημόσια υγεία

Κάλεσμα σε Παγκρήτια συγκέντρωση για τη δημόσια υγεία την Τετάρτη 22/02/23 στις 5.00μ.μ. στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Ήρθε ξανά η ώρα της κινητοποίησης και του συλλογικού αγώνα.

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο για το Νοσοκομείο μας το ακόμη μεγαλύτερο στην Ιεράπετρα, με πρωτοβουλία της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ και του Ιατρικού Συλλόγου  και με την στήριξη όλων μας συμμετέχουμε όλοι ενεργά στον αγώνα μας, με παγκρήτιο συλλαλητήριο  στο Ηράκλειο.

Στέλνουμε το μήνυμα πως δεν θα παραιτηθούμε με κανένα τρόπο από τη απαίτηση για Δημόσιο Δωρεάν και Υψηλού επιπέδου σύστημα Υγείας

Πώς  θα αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης, συγχώνευσης ή υποβάθμισης των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Μετά από χρόνια απαξίωσης και εργασιακής εξόντωσης ήρθε η στιγμή να ζουν οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία, με αξιοπρέπεια από το μισθό τους.
Οχι από το υστέρημα του λαού όπως επιβάλλει η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που μετα απο χρόνια υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης,ολοκληρώνεται με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης που φέρει την υπογραφή Πλεύρη-Γκάγκα.
Η Δημόσια Δωρεάν Περίθαλψη είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους.
Καλούμε όλους τους Ρεθυμνιώτες, τους συλλόγους, τους φοιτητές, τα σωματεία και τους φορείς να στηρίξουν την συγκέντρωση στο Ηράκλειο την Τετάρτη στις 22/02 στην πλ. Ελευθερίας.
Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 3.00 μ.μ. από τα ΚΤΕΛ και η μεταφορά θα είναι δωρεάν.

Ρέθυμνο 16-02-23                                                                                                               
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν.Ρεθύμνου
Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Ρεθύμνου