ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εντυπωσιακή η θεματική εκδήλωση προβολής της Κρήτης

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το αίθριο του «Westfield London» , του μεγαλύτερου αστικού πολυκαταστήματος της Ευρώπης (δίπλα στο Μέγαρο του BBC), το οποίο φιλοξένησε ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο προβολής των τουριστικών προορισμών της Κρήτης όπου διαδραστικά και σε εικονική πραγματικότητα… ταξίδεψαν χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης στο νησί μας.

london-periferia-4

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο μιας δυναμικής καμπάνιας προβολής του νησιού σε χώρες του εξωτερικού, σε μια περίοδο κατάλληλη για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού και την ενίσχυση των τελικών κρατήσεων, περισσότεροι από 200 χιλιάδες διερχόμενοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το θεματικό πρωτοποριακό Κρητικό περίπτερο και να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στις ομορφιές ενός από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών των Άγγλων – και όχι μόνο  – τουριστών.

To Κρητικό θεματικό πάρκο, έκτασης 200 περίπου τετραγωνικών μέτρων, προέβαλε το διήμερο 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από ειδικές προβολές αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες  να αποδράσουν εικονικά από το βροχερό Λονδίνο και να ξεκινήσουν, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, να ονειρεύονται τις ιδανικές φετινές διακοπές τους.

Τους φίλους της Κρήτης υποδέχονταν στην είσοδο του πάρκου φιλόξενοι Κρητικοί, οι οποίοι τους ενημέρωναν για τις επιλογές που προσφέρει το νησί, την ποικιλία και τις ιδιαιτερότητες των διάφορων περιοχών, την ευρεία προσφορά δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα αλλά και των πολυτελών καταλυμάτων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στη συνέχεια, η εικονική διαδρομή τους «οδηγούσε» σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην πλούσια Κρητική διατροφή, με τη δυνατότητα γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων, διαφορετικών ειδών ελαιολάδου αλλά και παραδοσιακών συνταγών και γλυκισμάτων.

Ειδικότερα δινόταν έμφαση τόσο στις διακοπές χαλάρωσης και ευεξίας όσο και στις προσφερόμενες εναλλακτικές για απο – δράσεις γεμάτες ενέργεια, και οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν τη συμμετοχή τους σε ένα μάθημα ιστιοπλοΐας είτε σε ένα θεραπευτικό μασάζ, είτε και τα δύο μαζί!

Συγκεκριμένα, ειδικοί αναλάμβαναν να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους σε έναν εντυπωσιακό προσομοιωτή ιστιοπλοΐας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα βίντεο από πανέμορφες Κρητικές παραλίες αλλά και ενημερώνοντάς για τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί για διακοπές δράσης και περιπέτειας.

Συγχρόνως, οι λάτρεις της ηρεμίας και ξεγνοιασιάς προσκαλούνταν να επισκεφθούν τον χώρο του spa, να φορέσουν ειδικά γυαλιά προβολής βίντεο με τα ωραιότερα τοπία της Κρήτης και υπό την συνοδεία Κρητικών φυσικών ήχων να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Οι επισκέπτες έμειναν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι, δηλώνοντας ότι θα φροντίσουν να επισκεφθούν σύντομα το νησί για να βιώσουν την πραγματική εμπειρία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τόσο από την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στις καθημερινές κληρώσεις με έπαθλα ταξίδια στην Κρήτη ενώ ενημερώνονταν για τα καλύτερα ταξιδιωτικά πακέτα που πωλούνται στην βρετανική αγορά.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον του βρετανικού κοινού και την αυξητική τάση που παρουσιάζεται και τη φετινή χρονιά.

“Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης μέσα απο αυτή τη δράση, είναι να φέρει σε μια πρώτη επαφή τις αισθήσεις των Βρετανών με τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί μας και να τους προσκαλέσει να ολοκληρώσουν την εμπειρία στις διακοπές τους. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο και οι εντυπώσεις από αυτό το συνδυασμό διαδραστικών εμπειριών θετικές. Για το φετινό καλοκαίρι αναμένουμε ισχυρό ρεύμα επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό προκύπτει τόσο από το ενδιαφέρον που εκφράζει ο κόσμος και οι τουριστικοί παράγοντες, όσο και απο τις αυξημένες μέχρι στιγμής κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι και ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την ισχυροποίηση της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική για τους Άγγλους”, δήλωσε ο κ. Βαμιεδάκης.

Οι προωθητικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας συνεχίζονται και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις με επόμενο σταθμό το Βερολίνο και τη συμμετοχή της Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού, ITB 2015.