ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εντυπωσιακή νίκη του Ρεθυμνιώτη σκακιστή Ν. Θεόδωρου στην 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα!

Μπορει οι εθνικές μας ομάδες ηττήθηκαν απέναντι στις πανίσχυρες ομάδες των ΗΠΑ (1.5-2.5 και 0.5-3.5) τα χαμόγελα όμως έρχονται για τον εκπληκτικό Ρεθυμνιώτη Νικόλα Θεοδώρου που κέρδισε τον Levon Aronian με τα μαύρα αναγκαζοντάς τον να παραιτηθεί!

Αυτό είναι το εντυπωσιακότερο ατομικό αποτέλεσμα που φέρνει ποτέ Ελληνας σκακιστής καθώς ο Λεβόν έχει 2775 έλο ενώ έχει σημειώσει την τέταρτη καλύτερη αξιολόγηση όλων των εποχών! (2835)

Ο Ρεθυμνιώτης Νικόλας με 7/8 βαθμούς και απόδοση 2820 διεκδικεί και ατομικό μετάλλιο στη σκακιέρα που αγωνίζεται!

Πολλά Συγχαρητήρια και σ’ ευχαριστούμε Νικόλα που μας έκανες υπερήφανους!!!

Συνέχισε να μας ενθουσιάζεις με τις επιδόσεις σου!!!

(Repost από το fb “Μία παρτίδα την ημέρα”)

Οι Αμερικανοί γράφουν:
“Despite Levon Aronian’s unexpected defeat against Theodorou with White, the United States beat Greece by the minimal 2.5-1.5 score.”

Παίζοντας με τα λευκά σε ένα King’s Indian, ο Levon πήγε για έντονες επιπλοκές, αλλά χάθηκε ο ίδιος μέσα σε αυτές, με λάθος τρόπο σε μια χαμένη θέση στην κίνηση 24.

Όταν ο Μαύρος δεν βρήκε την καλύτερη συνέχεια, ο Levon είχε άλλη μια ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά μετά από ένα ακόμη λάθος στην κίνηση 26, ο Νικόλας Θεόδωρου ανέλαβε τον ρόλο ρυθμιστή του παιχνιδιού και πραγματοποίησε μια αποτελεσματική αντεπίθεση στον ανοιχτό βασιλιά του λευκού, εξασφαλίζοντας τελικά τη νίκη.

Στο σύνδεσμο όλη η παρτίδα:
https://lichess.org/study/cS8lSqW7/r433K7OU