ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιάζει η έκθεση ζωγραφικής του υδραυλικού Βαγγέλη Παπαγγελή

Εντυπωσιάζει το φιλότεχνο κοινό η έκθεση ζωγραφικής τού Βαγγέλη Παπαγγελή που φιλοξενείται στην Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλειου και τον Πολιτιστικό σύλλογο Καμινίων.

Καθημερινά, φιλότεχνοι, μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται την ξεχωριστή έκθεση του υδραυλικού στο επάγγελμα, αυτοδίδακτου ζωγράφου Βαγγέλη Παπαγγελή που η μεγάλη του αγάπη στην τέχνη από μικρός, η αφοσίωση του, οι εμπνεύσεις του αλλά και η επιμονή του, ενίσχυσαν και εξέλιξαν το σπάνιο ταλέντο του. Για την σημαντικότητα της έκθεσης, τον άνθρωπο και ζωγράφο Βαγγέλη Παπαγγελή, μίλησαν στα εγκαίνια παρουσία πλήθους κόσμου ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Καμινίων Φυλαρέτη Χρονάκη -Δαφέρμου.

Ο ταλαντούχος ζωγράφος με την ευστοχία και πειστικότητα της τέχνης στα έργα του, “ζωντανεύει” πρόσωπα γνωστά, άγνωστα, παραστάσεις, σύμβολα, κοινωνικά ζητήματα-φαινόμενα, κ.α. εισπράττοντας άξια τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια όλων. Η συλλογή έργων που εκτίθεται στην Βικελαία βιβλιοθήκη έχει τον τίτλο «θεάσεις” και σύμφωνα με τον Ζωγράφο, περιλαμβάνει, πορτραίτα που φιλοτεχνήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια και αφορούν παιδιά μετανάστες, πρόσφυγες, στα οποία θίγονται με ιδιαίτερη οξύτητα κοινωνικά ζητήματα, όπως ασιτία, η Ελλάδα της κρίσης. Επίσης η έκθεση περιλαμβάνει έργα που αντλούνται από την πλούσια καλλιτεχνική και πνευματική παράδοση της Κρήτης, ιδιαίτερα του Ηρακλείου, με πορτραίτα καλλιτεχνών και απλών καθημερινών ανθρώπων που όμως συνδέονται με τον ζωγράφο με προσωπικούς δεσμούς και κοινή αγάπη στην τέχνη.

Η έκθεση έργων του Βαγγέλη Παπαγγελή θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.