ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας ελιάς και ελαιολάδου στο Ρέθυμνο

Με το κοινό µήνυµα: Επιλέγουµε την ελιά για να προστατεύσουµε τον πλανήτη και την υγεία µας, φέτος, οι χώρες – μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιόλαδου, στις 26 Νοεμβρίου. Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αξιολόγησης Ελαιολάδου – Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, τιμώντας το ιερό δένδρο και το πολύτιμο προϊόν του, ετοιμάζει την δική του γιορτή για το κοινό.

«Θα γιορτάσουμε, θα δοκιμάσουμε βραβευμένα ελαιόλαδα και θα συζητήσουμε μαζί. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου από τις 10.00 πμ έως τις 3.00 μμ, στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης Α.Σ.Ρ. (περιοχή Τρία Μοναστήρια, Εγκαταστάσεις Ένωσης Ρεθύμνου), φυσικά τηρώντας τα μέτρα κατά COVID-19, όπως πάντα» αναφέρει στη σχετική πρόσκληση του.

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ λειτουργεί από 2012 στο Ρέθυμνο, διαθέτει 12μελή ομάδα δοκιμαστών και είναι διαπιστευμένο απο το ΕΣΥΔ για την Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελαιολάδου. Διοργανώνει πληθώρα δράσεων γύρω από την ελιά και το ελαιόλαδο οπως ημερίδες, σεμινάρια και πρόσφατα εντάχθηκε στα Εργαστηρια επισήμου ελέγχου του ΕΦΕΤ (Εθνικός φορέας Ελέγχου Τροφίμων)

Περισσότερες πληροφορίες: 2831 200883, 2831 086143 και www.oliveoiltastinglab.gr.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου