ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εορτασμός της Ημέρας του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου στην Κρήτη

Στις 20 Οκτωβρίου 2017, θα εορταστεί, πανελλαδικά, η καθιερωμένη «Ημέρα του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό, της «Ημέρας του Αγίου Αρτεμίου», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σας γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθούν δοξολογίες στις κατά τόπους έδρες των Νομών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Καλούνται οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, εκπρόσωποι του επιστημονικού – επαγγελματικού κόσμου, απόστρατοι αστυνομικοί και όσοι επιθυμούν να παραστούν στους παραπάνω εορτασμούς.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους έδρες των Νομών:

ΧΑΝΙΑ
Ώρα 11.30: Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων (Λ. Ηρακλείου 23, 4ος όροφος)

ΡΕΘΥΜΝΟ
Ώρα 10.00: Δέηση στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην ενοριακή εστία της Μητροπόλεως (δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ώρα 10.30: Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Ώρα 11.30’: Δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου (Αγίου Αρτεμίου 1, Νέα Αλικαρνασσός – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

ΛΑΣΙΘΙ
Ώρα 08.30: Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη Λασιθίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερονήσου κ.κ. Γεράσιμου.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης.

Επιπλέον, στα Χανιά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, θα εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της, επίδειξη δεξιοτήτων στη σκοποβολή, που διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και την υποστήριξη του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων.

Συγκεκριμένα, την 21.10.2017 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «επίδειξης δεξιοτήτων» στην επιχειρησιακή σκοποβολή, από αστυνομικό προσωπικό από όλη την Κρήτη στις ειδικές εγκαταστάσεις του Ειδικού Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων, στο Σκινέ Δήμου Πλατανιά Χανίων.