ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη κατά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες διαδηλωτών προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα, και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο όπου αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν. Μεμονωμένα άτομα, που αποσπάστηκαν από τις πορείες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, έγραψαν συνθήματα στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – από την Αστυνομία έγιναν περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

Νωρίτερα, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, είχαν μεταφερθεί τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε διακοπεί και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών έκαναν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.