ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έπεσε η αυλαία της 8ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 και τελευταία ημέρα για την 8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, τη σημαντικότερη οινογαστρονομική και πολιτιστική καλοκαιρινή εκδήλωση του Ρεθύμνου, στη διάρκεια της οποίας, προβάλλονται οι άνθρωποι, τα προϊόντα και η παράδοση της Κρήτης.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες απόλαυσαν τη διαδραστική παράσταση «Το Νησί των Συναισθημάτων» από τη θεατρική Ομάδα HIPPO THEATER, η οποία βασίζεται σε μια ιστορία του Jorge Bucay και έχει ως κεντρικό θέμα, τη συναισθηματική νοημοσύνη. Οι θεατές συμμετείχαν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης, επηρεάζοντας την εξέλιξη και εξερευνώντας τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, όταν δέχεται συναισθηματικά ερεθίσματα.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Φιωτάκης, παρουσίασε ένα μελωδικό αφιέρωμα στους αγαπημένους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό και Γιώργο Χατζηνάσιο, η οποία και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου, όπου και διατέθηκαν όλα τα έσοδα της ημέρας.

Ο κ. Γαβριήλ Τσουντάνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου, δήλωσε σχετικά: «Το Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου, δημοτικό και νηπιαγωγείο, φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πάντα σε άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει, τόσο τις καθημερινές ανάγκες του Σχολείου που, ίσως, η Πολιτεία παραμελεί, όσο και πιο ιδιαίτερες ανάγκες, όπως τα εξωτερικά προγράμματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, διάρκειας έξι εβδομάδων από τρεις ώρες κάθε μέρα, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο σχολείο μας, με στόχο, τα παιδιά μας να παραμείνουν σταθερά στο πρόγραμμά τους και στον χώρο τους, ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινότητά τους.

Είμαι συγκινημένος που το Ειδικό Σχολείο κατάφερε, για μια ακόμα χρονιά, να διοργανώσει μια τόσο σημαντική εκδήλωση, όπως αυτή. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ρεθύμνης και την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. που μας φιλοξένησαν στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής και, φυσικά, όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εδώ και που είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε.»

Η βραδιά έκλεισε με τον κεντρικό παρουσιαστή της Γιορτής, Θωμά Καντιφέ, ο οποίος, παρέα με τη Ζωή Μητσοπούλου, που καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας φρόντιζε ώστε οι ξένοι επισκέπτες να κατανοούν όλες τις δράσεις, ευχήθηκε σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού για την 1η Ιουλίου του 2020.