ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμορφωτική ημερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης και της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου στο Κέντρο «Θεομήτωρ»

Το πρωί της Τετάρτης, 7ης Σεπτεμβρίου 2022, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Προκλήσεις-Προτάσεις-Προσκλήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», η οποία διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν περίπου 300 Νηπιαγωγοί του Νομού Ρεθύμνης. Χαιρετισμούς απηύθυναν η κ. Ελευθερία Σιμιτζή-Δέλλα, Συντονίστρια Κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ., καθώς και ο κ. Λάμπρος Καρβούνης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Επίσης, στην έναρξη της Ημερίδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, εκφράζοντας τη χαρά διότι η Τοπική μας Εκκλησία φιλοξενεί στους χώρους του Κέντρου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» την Ημερίδα αυτή των Νηπιαγωγών. Ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου των εκπαιδευτικών, και μάλιστα στη νηπιακή ηλικία των παιδιών, και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για τη φιλοξενία στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως αναλόγων δράσεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς μας, με στόχο την καλύτερη δυνατή επιτέλεση του πολύτιμου έργου τους στην Κρήτη.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην Τοπική μας Εκκλησία και αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ποιμενάρχου μας, δηλώνοντας ότι πάντοτε με σεβασμό θα συμπράττουν σε κάθε έργο της Μητροπόλεώς μας για το καλό του τόπου μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου