ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα τη σημασία της αυτοεκτίμησης στη ζωή του εφήβου

simasia_aftoektimisiEπιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα: «Η σημασία της αυτοεκτίμησης στη ζωή του εφήβου», διοργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στο 3ο Λύκειο Ρεθύμνου.

Εισηγήτρια θα είναι η κα Λίτινα Άρια, παιδαγωγός και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου.

Η αυτοεκτίμηση βοηθά το παιδί να προστατευτεί απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Τα παιδιά που γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους και νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, έχουν γενικά μεγαλύτερη ευκολία να διαχειριστούν συγκρούσεις και να αντισταθούν σε αρνητικές επιρροές. Συνήθως χαμογελούν πιο εύκολα και απολαμβάνουν τη ζωή, έχουν ρεαλισμό και αισιοδοξία. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοεκτίμηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μια επιτυχημένη και χαρούμενη ζωή.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους με e mail στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων.

Η επιμορφωτική συνάντηση διοργανώνεται από την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ρεθύμνου κα Αντωνίου Ειρήνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.21/189459/Δ2/24-11-2015), και ανήκει στο κύκλο σεμιναρίων με γενικό τίτλο «Συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικής προσαρμογής και προαγωγής της ψυχικής υγείας εφήβων».