ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιμορφωτικό σεμινάριο στον Πρέβελη για τη σημασία των υγροτόπων

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη σημασία των ΥγροτόπωνΤο Κ.Π.Ε Ανωγείων και το Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας-Νεάπολης, σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Κρήτης, διοργανώνουν τριήμερο επιμορφωτικό Σεμινάριο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΚΠΕ Ανωγείων στο Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «ΥΓΡΟΤ(Ρ)ΟΠΟ… ΠΟΙΩ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ» που συντονίζει του ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Άξονας Προτεραιότητας 7» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-25-26 Απριλίου 2015 στην περιοχή της Πρέβελης της Π.Ε Ρεθύμνης. Θέμα του Σεμιναρίου: «Η σημασία των Υγροτόπων στα προγράμματα Π.Ε.: η περίπτωση της εκβολής του Κουρταλιώτη και η λίμνη της Πρέβελης»

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η παρουσίαση των δράσεων που αναπτύχθηκαν από τις σχολικές ομάδες που είναι μέλη του δικτύου την παρελθούσα ή την τρέχουσα σχολική χρονιά.
  • Η οργανωμένη επιστημονική και παιδαγωγική στήριξη των προγραμμάτων Π.Ε. που έχουν σχετική θεματολογία
  • Η ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ των σχολικών ομάδων μελών του δικτύου
  • Η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ ειδικών επιστημόνων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των μελών των παιδαγωγικών και μαθητικών ομάδων των συμμετεχόντων σχολείων, συντονιστικών φορέων κλπ.
  • Γνωριμία με τους υγροτόπους των νότιων τμημάτων της Π.Ε Ρεθύμνης και ειδικότερα της εκβολής του Κουρταλιώτη ποταμού και η λίμνη της Πρέβελης καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, που είναι συντονιστές ή των αναπληρωτών τους, των περιβαλλοντικών σχολικών ομάδων της Κρήτης που είναι ενταγμένες στο περιφερειακό θεματικό δίκτυο «Υγροτ(ρ)οπο…ποιώ τη συμπεριφορά μου». Επίσης μπορούν να λάβουν μέρος και εκπαιδευτικοί συντονιστές περιβαλλοντικών σχολικών ομάδων με θέμα το νερό ή και εκπαιδευτικοί που προτίθενται να συμμετέχουν με ομάδα μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά στο εν λόγω δίκτυο.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων.