ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επισκέψεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας»

Στις 20 Μαρτίου ήταν η “Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας” (World Oral Health Day). Εορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. 

Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 7ηςΥΠΕ Κρήτης με αφορμή αυτήν την παγκόσμια ημέρα, ξεκίνησε δράσεις με επισκέψεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι η πρόληψη των παθήσεων του στόματος. Αυτό περιλαμβάνει, εκτός από την ενημέρωση για τη στοματική υγεία και τη σωστή τήρηση της στοματικής υγείας, κλινική εξέταση των μαθητών, καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίζονται, αλλά και ενημέρωση των γονέων τους για την επίλυση τους, δίνοντας συστάσεις και κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη της οδοντικής τερηδόνας.

Η ομάδα στόχος είναι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και το Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου. 

Ευχαριστούμε τους δασκάλους που με περισσή φροντίδα και όρεξη συνεργάστηκαν μέχρι τώρα αλλά και σε αυτούς που θα συνεργαστούν, καθώς και ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μας μαθητές που εξετάστηκαν και άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες της οδοντιάτρου. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρόληψη της στοματικής υγείας ξεκινά πάντα από τις μικρές ηλικίες.