ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού στην Βισταγή Αμαρίου

Ανδρέας ΞανθόςΤην Βισταγή του Δήμου Αμαρίου επισκέφθηκε την Κυριακή 4/8/2013 ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Α. Ξανθός είχε την ευκαιρία μιας εκτεταμένης συζήτησης με τους συγχωριανούς του για όλα τα μείζονα προβλήματα της πολιτικής επικαιρότητας και για τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι σήμερα οι πολίτες, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, βιώνουν μια δραματική επιδείνωση της καθημερινής τους ζωής, αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορολογικά βάρη και στα συνεχιζόμενα χαράτσια, επιβαρύνονται διαρκώς για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και για την εκπαίδευση των παιδιών τους και ζουν με την εντεινόμενη ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον και τη δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης των οικογενειών τους.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα δεν συνιστά σωτηρία της χώρας και εξορθολογισμό του Κράτους -όπως ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση του χρεωκοπημένου δικομματισμού- αλλά παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που υπονομεύει το Κράτος Δικαίου, την κοινωνική συνοχή, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό, η μόνη δημοκρατική πολιτική διέξοδος είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και η ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα ακυρώσει το Μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος, με δραστικό «κούρεμα» του, με πάγωμα καταβολής τόκων και χρεολυσίων, με προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες και την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όταν δηλαδή υπάρξει παραγωγική και οικονομική ανάκαμψη στη χώρα.

Αυτή η δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα πορεία χειραφέτησης της κοινωνίας, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο ενός «κόμματος-σωτήρα». Προϋποθέτει εγρήγορση και συστράτευση των πολιτών, στήριξη στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις που έχει αυτή η χώρα, ενότητα της Αριστεράς, ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, συμπαράταξη με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης για να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και της συρρίκνωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, για να αλλάξουν οι προτεραιότητες σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ του κόσμου της εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους και όχι υπέρ του κεφαλαίου και των τραπεζών όπως γίνεται σήμερα. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο μας και μόνο έτσι η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν θα αποτελεί αντικείμενο ψηφοθηρικής συναλλαγής και εκμετάλλευσης.

Ο κ. Α. Ξανθός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις αυτό το πολιτικό σχέδιο και ότι, με την ενεργό συμπαράσταση και τον αγώνα της κοινωνίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και με επεξεργασμένο εναλλακτικό πρόγραμμα, θα μπορέσει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της ανατροπής της μνημονιακής αθλιότητας και της ανασυγκρότησης μιας χώρας που καταρρέει παραγωγικά, ενός διαλυμένου και αναποτελεσματικού Κράτους και ενός ανυπόληπτου πολιτικού συστήματος που για δεκαετίες στηριζόταν στη διαπλοκή με τα συμφέροντα και στις πελατειακές σχέσεις.