ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη εργασίας ομάδας Υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Η  υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έλενα Κουντουρά καθώς επίσης   οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νάσος Παπαργυρόπουλος και Μέλπω Λεκατσά,  επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Μαΐου μαζί με συνεργάτες τους  το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο, τον Α’ Αντιπρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του.  Στην επίσκεψη εργασίας συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου, Θοδωρής Δουλουμπέκης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, Μανώλης Αυγενάκης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

To αντικείμενο της συνάντησης  ήταν    τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Ρεθύμνου, όπως μεταξύ άλλων την κατάσταση των μεταφορικών υποδομών του  καθώς και ζητήματα που αφορούν σε σημαντικές αναπτυξιακές ελλείψεις για την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Συζητήθηκαν επίσης προβλήματα που άπτονται στα προβλήματα των παραγωγικών τομέων της τοπικής οικονομίας, καθώς και  θέσεις  που αφορούν στην ταυτότητα του Ρεθύμνου και γενικότερα της Περιφέρειας Κρήτης, ως σημαντικών Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης αφού καλωσόρισε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, αναφέρθηκε στην  αναγκαιότητα επιτάχυνση υλοποίησης των βασικών αναπτυξιακών υποδομών του Ρεθύμνου και στη σημασία του σχετικού συντονισμού, όλων των ενδιαφερομένων τοπικών φορέων. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και των εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για θέματα ανάδειξης και  προώθησης σε Επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών των ελλειμμάτων στην ισότιμη άσκηση  του επιχειρείν σε νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  όπως η Κρήτη.