ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη εργασίας του Αντιδημάρχου Παιδείας Νεκτάριου Παπαδογιάννη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου μάθησης Καθ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Γάλλο, μετά από πρόσκληση του Αντιπρύτανη Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. Δημήτριου Μυλωνάκη. 

Στη σύσκεψη που επακολούθησε έλαβε μέρος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών Καθ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, η Γενική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Ευδοξία Καψαλάκη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ελένη Περάκι και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Σπαντιδάκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούσαν την συνέχιση της άριστης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Δήμο Ρεθύμνης και η επέκταση της συνεργασίας και σε επιπλέον δράσεις, για την ωφέλεια τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και των πολιτών του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα,  συζητήθηκαν κοινές δράσεις αλλά και μελλοντικές πιθανές συνεργασίες όπως το «ΠΟΛΗτιστικό Πανεπιστήμιο», Δράσεις για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Εκπαίδευσης, Επιστημονικό Καφενείο στην πόλη, Κέντρο Επιστημονικής Κουλτούρας και θέματα ανοίγματος του Πανεπιστημίου στη Σχολική Κοινότητα με δράσεις τύπου «Open Days». 

Συζητήθηκαν επίσης, θέματα για την πρόοδο της ανέγερσης των Πειραματικών Σχολείων στην έκταση του Πανεπιστημίου Κρήτης που έχει δοθεί με χρησιδάνειο στο Δήμο Ρεθύμνης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Για την πληρέστερη ετοιμασία των παραπάνω δράσεων συνεργασίας, συμφωνήθηκε η συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας  σε ειδική επιτροπή που θα συστήσει το Πανεπιστήμιο για το σκοπό αυτό.