Μια χρονιά που φεύγει μελωδικά ανοίγει την πόρτα της μελωδικά στο νέο έτος για το Σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.

Έτσι συνέβη την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018. Με χαρά και συγκίνηση δεχτήκαμε στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου μέλη της μεικτής χορωδίας του Ωδείου Ρεθύμνου με μαέστρο την μουσικό Ελένη Περπιράκη. Το απόγευμα κύλισε με τις όμορφες μελωδίες που μας τραγούδησαν οι χορωδοί αλλα και με τα δώρα που έφεραν για όλα τα παιδιά.

Μαζί με τα δώρα τους η όμορφη μουσική παρέα έφερε και 300 ευρώ που ήταν τα έσοδα της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας με τίτλο «Το Άστρο Των Χριστουγέννων», που έγινε στο Ωδείο Ρεθύμνου στις 21 Δεκεμβρίου 2017 και άφησε μοναδικές αναμνήσεις. Να θυμίσουμε ότι μέσα στο γενικό κλίμα αγάπης και προσφοράς οι χορωδοί έκαναν εκείνη την βραδιά υπέροχη και την προσμονή των Χριστουγέννων πιο ζεστή μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα μελωδιών ξένου και ελληνικού κλασσικού ρεπερτορίου.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 η υποδοχή ήταν πολύ ζεστή και από τα μέλη του συλλόγου και τα παιδιά μας . Η ομάδα εφήβων ετοιμαστε γλυκά κεράσματα για τους επισκέπτες και όλοι μαζι χόρεψαν με τους ρυθμους των τραγουδιών της χορωδίας.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς το Σύνδεσμο προς διάδοση καλών τεχνών Ρεθύμνου , τη μικτή χορωδία του Ωδείου Ρεθύμνου, την μαέστρο – μουσικό κα Ελένη Περπιράκη , τους μουσικούς και τους σολίστες και τους χορωδούς εκείνης της συναυλίας.

Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει για την όμορφη παρέα που ήρθαν με όρεξη να μας χαρίσουν τα κέρδη της εκδήλωσης, πολλά όμορφα δώρα για τα 35 παιδιά που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» καθημερινά σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης αλλα και για την ομάδα εφήβων που γίνεται σε συνεργασία με ο ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου. Κυρίως ευχαριστεί για τη ζεστή αγκαλιά που ανοίξαν οι φιλοι μας για μας μέσα από τη γλώσσα της μουσικής σας και της αγάπης.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλο τον κόσμο με καταννόηση για τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία που είναι η καταννόηση και αγάπη αλλά και η παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και στην ζωή.