ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη στην Αγία Γαλήνη

Την Αγία Γαλήνη επισκέφθηκε ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ρέθυμνο.

Ο Γεν. Γραμματέας είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη , τον Πρόεδρο της ΤΚ Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Τσουρδαλάκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνης Κώστα Δανδουλάκη, τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Κωνσταντίνο Καστρινάκη και τον Σταθμάρχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης Αντώνη Σαραντουλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο όπου ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ενημέρωσε αναλυτικά τον Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής καθώς και για την μελέτη η οποία ολοκληρώνεται και θα έχει λάβει όλες της απαιτούμενες εγκρίσεις μέχρι τέλος του έτους και αφορά την Βελτίωση λιμένα Αγίας Γαλήνης.

Ο κ Ταταράκης παρουσίασε στον κ Κουτουλάκη τις προτεινόμενες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ που περιλαμβάνουν:

-κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης 5.000 τμ δυτικά του λιμενοβραχίονα
-επέκταση του μόλου κατά 60μέτρα
-κατασκευή κρηπιδώματος μεγάλων τουριστικών σκαφών
-κατασκευή γλίστρας ανέλκυσης-καθέλκυσης για αλιευτικά και μικρά σκάφη αναψυχής.

Επίσης ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του οικισμού αναφέρθηκαν και σε άλλα μικρότερα έργα αλλά ζωτικής σημασίας για την ραγδαία αναπτυσσόμενη Αγία Γαλήνη. Ο κ Κουτουλάκης ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις του Δήμου και τόνισε ότι για το μεγάλο έργο θα αναζητηθεί χρηματοδότηση είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψη του καθώς πρόκειται για ένα φίλο του Δήμου Αγίου Βασιλείου με τον οποίο γνωρίζονται από παλαιότερα από την εποχή που ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη και μάλιστα τόνισε ότι είχε προβλέψει την εξέλιξη του καθώς πρόκειται για ένα σπάνιο τεχνοκράτη που γνωρίζει σε βάθος τα θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , διαθέτει την αντίληψη για την ιεράρχηση των αναγκών και γνωρίζει πως να σχεδιάζει άλλα κυρίως πώς να υλοποιεί ένα έργο.

Επίσης ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ Κουτουλάκη να παρευρεθεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Λιμενικού Σταθμού που θα εγκαινιάσει ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ο οποίος είχε συμβάλει από την πλευρά του στην έγκριση της χρηματοδότησης του έργου.

Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας κ Κουτουλάκης επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό και ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Αγίας Γαλήνης κ Φουντιδάκη στον γραφικό οικισμό.