ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του νέου Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου στο Δήμαρχο Ρεθύμνης

Θέματα παραβατικότητας και ασφάλειας των πολιτών συζητήθηκαν στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του νέου Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Ταξιάρχου Εμμανουήλ Παπαδάκη, στο Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη. 

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον οποίο συνόδευε ο Υπασπιστής Αστ/κής Δ/νσης Νικόλαος  Παναγιωτάκης και αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα απαιτητικά του καθήκοντα, έθεσε υπόψη του τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος Ρεθύμνης για την υποστήριξη του έργου της Αστυνομικής  Διεύθυνσης σε επιμέρους τομείς  που αφορούν την καθημερινότητα, το κυκλοφοριακό, την εφαρμογή του δακτυλίου κλπ. 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή  για την εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών, την οποία επιδιώκει ο Δήμος Ρεθύμνης, με τη συνδρομή των οποίων,  θα ενισχυθεί επικουρικά το έργο της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τονίστηκε από τον Δήμαρχο η ανάγκη άμεσου ελέγχου της παραβατικότητας η οποία, τον τελευταίο καιρό, προσλαμβάνει ανεπιθύμητες διαστάσεις και ζήτησε τον αυστηρό τροχονομικό έλεγχο, τόσο εντός της πόλης όσο και στις εισόδους της.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι διάθεσή του είναι η εκπλήρωση του σοβαρού έργου του με απόλυτη αφοσίωση και συνέπεια και.

Επιπλέον, εν όψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε πως από πλευράς της Αστυνομικής  Διεύθυνσης, θα παρασχεθεί, όπως κάθε χρόνο, κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη έλευση και αποχώρηση των χιλιάδων επισκεπτών, η ασφάλεια των συμμετεχόντων και θεατών αλλά και η ομαλή λειτουργία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα με αμοιβαίες  διαβεβαιώσεις για διαρκή και στενή θεσμική συνεργασία, ενώ  διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων επί της διαχείρισης των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Προσυπογράφοντας την από κοινού διατυπωθείσα άποψη ότι «είναι θεμελιώδες στις τοπικές κοινωνίες, να χτίζονται σχέσεις ειλικρίνειας μεταξύ των υπηρεσιών που συνεργάζονται», ο Δήμαρχος και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής, οριοθέτησαν το πλαίσιο της θεσμικής  τους συνέργειας.

Η συνεργασία, στη διάρκεια της οποίας έλαβε μέρος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  Νικόλαος Αγριμάκης,  ολοκληρώθηκε με την «ιστορική περιήγηση» (δια του αυθεντικού πίνακα Civitas Rethymnae), την οποία προσέφερε ο κ. Μαρινάκης στους επισκέπτες του μαζί με συμβολικά δώρα σε ανάμνηση της πρώτης επίσημης επίσκεψης του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στον Δήμαρχο της πόλης.