ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του νέου διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου στον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου

Τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνης, Πύραρχος Θεοδοσίου Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή Αντιπύραρχο Δρυγιαννάκη  Δημήτριο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλη Καπετανάκη.

Ο κ. Ταταράκης συνεχάρη τον κ. Θεοδοσίου για την προαγωγή του κατά τις πρόσφατες κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος στον βαθμό του Πυράρχου και την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε παράλληλα για τη στήριξη του Δήμου στο έργο της Πυροσβεστικής και για τη συνδρομή του σε θέματα πυροπροστασίας, αλλά και γενικότερα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την ασφάλεια των δημοτών και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης ο κ.Ταταράκης  αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στον στο Υπουργείο  Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και στον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια και τα θέματα που συζήτησαν, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρότυπη και πολυπληθή εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας που διαθέτει ο Δήμος, και η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων από όλους, με σαράντα ένα (41) αυτοκινούμενα πυροσβεστικά συγκροτήματα, γεωγραφικά κατανεμημένα σε ολόκληρη την περιοχή και σημείωσε, ότι ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπετανάκης στηρίζει μόνος του χωρίς διοικητικό προσωπικό το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  και καλείται να φέρει σε πέρας κάθε χρόνο ένα πολύ δύσκολο έργο το οποίο απαιτεί καθημερινή παρουσία, επίμονη και επίπονη προετοιμασία και βέβαια εγρήγορση.

Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν  στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου  και του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλα τα θέματα. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση των παριστάμενων για τη συνέχιση και την ενίσχυση της καλής συνεργασίας και της σύμπραξης.