ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του πρέσβη της Σερβίας στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς  ο οποίος πραγματοποιεί την τελευταία θεσμική επίσκεψη στην Κρήτη καθώς έχει αναπτύξει ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με το νησί. Ο Πρέσβης ήταν ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με το  Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη έφεραν σε επαφή τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και τον Δήμο Τρστένικ της Σερβίας ώστε να υπογράψουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης και Συνεργασίας τον περασμένο Μάιο.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε για μια ακόμη φορά τον Πρέσβη στο Δημαρχείο, τον οποίο αποκάλεσε φίλο της περιοχής, τόνισε ότι η συμβολή τού ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη συνεργασιών, όπως η αδελφοποίηση των δύο Δήμων, η οποία είναι ισχυρή και ειλικρινής, ενώ προάγει τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης μεταξύ των πολιτών των δύο τόπων.

Επίσης ο κ. Ταταράκης ευχήθηκε στον κ. Σπασόγιεβιτς καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και του προσέφερε δυο βιβλία που αφορούν την ιστορία της περιοχής. Ο Πρέσβης από την  πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Σερβία και στον αδελφοποιημένο Δήμο Τρστένικ. 

Επίσης παρόν στη συνάντηση ήταν το στέλεχος της Σερβικής Πρεσβείας Γιάννης Τσαχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπετανάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βαγγελιώ Γλαμπεδάκη και Ελένη Βαρδάκη καθώς και το μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Χαραλαμπάκης.