ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Επίσκεψη του Προέδρου της ΕΘΑΕΕ Καθηγητή Περικλή Μήτκα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ο Προέδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας μετά από πρόσκληση του Πρύτανη Νίκου Κατσαράκη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εφ’ όλης της ύλης ενημέρωσή του για την πορεία του Πανεπιστημίου, ειδικότερα όμως όσον αφορά στα θέματα διασφάλισης ποιότητας της εκπαίδευσης, καθώς επίσης και για τα εκκρεμή θεσμικά ζητήματα από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Ο κ. Μήτκας συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρύτανη, τα Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, τους Αντιπρυτάνεις, τη Διοίκηση της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΕΛΜΕΠΑ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις Σχολές και τα Τμήματα στο Ηράκλειο, σε πανεπιστημιακά Εργαστήρια, στο Αγρόκτημα, στη Βιβλιοθήκη, στη Φοιτητική Εστία και στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ» του Πανεπιστημίου. Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 ο κ. Μήτκας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Lasers και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο συνοδείας του Πρύτανη Ν. Κατσαράκη και του Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιου Μαλάμου.

Κατά τις συζητήσεις των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον Προέδρο της ΕΘΑΑΕ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των πιστοποιήσεων των Προγραμμάτων Σπουδών και στις ετήσιες Εκθέσεις Επιδόσεων του ΕΛΜΕΠΑ όπου καταγράφεται σημαντική πρόοδος του Πανεπιστημίου.