Επίσκεψη του ΣΔΕ Ρεθύμνου στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΑΤΕΙ Κρήτης

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου στα πλαίσια του πρότζεκτ «Πολιτισμός χωρίς σύνορα» επισκέφτηκαν το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΑΤΕΙ Κρήτης που εδρεύει στο Ρέθυμνο και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του.

Αρχικά, ο κύριος Μίνως Φιτσανάκης, ωρομίσθιος καθηγητής του τμήματος, ξενάγησε τους εκπαιδευόμενους στο στούντιο ηχογράφησης του ΤΕΙ. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ επισκέφτηκαν την αίθουσα εικόνα και ήχος, όπου παρακολούθησαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο για την ανατομία της φωνής.

Μετά από μια μικρή περιήγηση στη βιβλιοθήκη του τμήματος, υπό την επίβλεψη της κας Τίας Πούλου,  δημιούργησαν τις δικές τους μουσικές συνθέσεις (με το μουσικό πρόγραμμα φινάλε) στην αίθουσα των υπολογιστών.

Τέλος, ήρθαν σε επαφή με τα μουσικά όργανα που υπάρχουν στο ΤΕΙ και κατέληξαν στο αμφιθέατρο, όπου η περιήγησή έληξε πολύ όμορφα με ένα τραγούδι και τη  συνοδεία πιάνου.

Την ξενάγηση συντόνισε η Γεωργία Κονδύλη, διδάκτωρ Μουσικολογίας, ωρομίσθια καθηγήτρια στο ΜΜΤΑ και ωρομίσθια εκπαιδεύτρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου στο αντικείμενο του Αισθητικού Γραμματισμού, έπειτα από αίτημα της διευθύντριας του ΣΔΕ Ειρήνης Αντωνίου, στην Πρόεδρο του τμήματος κα. Χρυσούλα Αλεξανδράκη.