ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής στον εκπρόσωπο του Οικ. Πατριαρχείου, ενόψει των εκδηλώσεων για τα 200 έτη από το μαρτύριο των Αγ. Τεσσάρων Νεομαρτύρων

Με αφορμή τις λατρευτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει στην Αθήνα ο ιστορικός σύλλογος των Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», στο πλαίσιο των 200 ετών  από το θαυμαστό μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των Βλαταδων (1824-2024),  πραγματοποίησε την 13/02/2024 εθιμοτυπική συνάντηση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδωρητο εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος κος Γεώργιος Ν. Βλατακης Άρχων Νομοφυλαξ της ΜτΧΕ πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση, στο εν Αθήναις γραφείο εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κολωνάκι,  μαζί με μέλη του διοικητικού Συμβουλίου, όπως την Ελένη Λιαναντωνακη (αντιπρόεδρο), την Ολγα Κουμεντακη (Γεν. Γραμμ.), την Ελένη Τζιφακη Μισιρλή (αντιπρ.), την Ντίντα Κλειδη (δημος. σχέσεις), προσφέροντας ευλαβώς πρώτα απ’ όλα το φυλακτήριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων,  Αγγελή, Γεωργίου, Μανουήλ και Νικολάου, με το οποίο ο σύλλογος εκκίνησε τις φετινές εκδηλώσεις του ενόψει των 200ετων από την τελείωση των Αγίων.

Ο κ. Γ. Βλατακης ως πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου ,  κατέθεσε το σεβασμό , την αφοσίωση και την υιικη αγάπη απάντων  των εν Αττική αποδημων  Ρεθυμνιων  στην Αυτου Θειοτατη Παναγιοτητα τον Οικουμενικο ημων Πατριαρχη κ. Βαρθολομαιο Α΄, ο οποίος τυγχάνει Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου, εκζητώντας  την ευλογία για ενδυνάμωση και ευόδωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων  του ,προς τιμή των Αγίων που αποτελούν προστάτες και έφοροι του συλλόγου.

Αν και ο πρόεδρος κ. Βλατακης έχει ήδη ενημερώσει την ΑΘΠ από τις 30/11/2023 που συμμετείχε στην Θρονικη εορτή στο Φανάρι , θεώρησε καθήκον του να συνεργαστεί με το εις την Αθήνα γραφείο εκπροσωπήσεως Του.

Μεταξύ των αναφερόμενων , ενημέρωσε  και προσκάλεσε τον Σεβ. Λαοδικειας κ. Θεοδώρητο να συνεργαστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος στην Αθήνα και παρέδωσε επιστολή με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για το έτος 2024.

Παράλληλα ο πρόεδρος κ. Βλατακης πρότεινε και ο Σεβασμιώτατος προφρόνως  αποδέχτηκε να πραγματοποιηθεί  Θεια Λειτουργία την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου δηλ. την 7η Ιουλίου ημέρα εορτής της σύναξης απάντων των διαλαμψαντων Αγίων της Κρήτης με συμμετοχή κι άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (πτωχοκομείου) του Οικουμενικού  Πατριαρχείου στην Αθήνα .

Ο Σεβασμιωτατος εγκαρδίως δέχθηκε τον πρόεδρο κ Βλατακη και τα εκλεκτά μέλη του ΔΣ όπου εξήρε την προσωπικότητα του πρόεδρου κου Γ.  Βλατακη , με τον οποίο συνδέει μακροχρόνια φιλία όπως ανέφερε ,  έδειξε  δε έκθαμβος  για την δραστηριότητα που επιδεικνύει ο σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνιων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» επί της εμπνευσμένης προεδρίας του κου Βλατακη που αποτελεί ποίμνιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,  και ευχήθηκε καλή δύναμη προς ευόδωση των εκδηλώσεων του.

Εντυπωσιάστηκε δε από το μοναδικό και σπουδαίο προνόμιο που φέρει ο σύλλογος , να έχει ως Επίτιμο Πρόεδρο του την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη κου Βαρθολομαίου.

Ο κος Βλατάκης θύμισε στον Σεβασμιώτατο ότι είχε την αγαθή τύχη να προΐσταται πριν 10 έτη ήτοι στην επέτειο των 190 ετών από την τελείωση των Αγίων στις εκδηλώσεις που επιτυχώς έγιναν στην Αθήνα όπου ένωσε όλα τα εν Αττικη Ρεθεμνιωτικα σωματεία   με το τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ» παρουσία του τότε Αρχιεπισκόπου Κρήτης κου Ειρηναίου και την συμμετοχή του νυν Ποιμενάρχη μας κου Προδρόμου  ως Αρχιμανδρίτη.

Τόνισε δε ο πρόεδρος δοξολογώντας το όνομα του Τριαδικού  Θεού ,ότι φέτος θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τους αποδήμους Ρεθυμνίους της Αττικής, διότι θα έχουν την μεγάλη ευλογία να υποδεχτούν τις τίμιες κάρες των Αγίων στην Αθήνα για πρώτη φορά ύστερα από αίτημα του προέδρου του συλλόγου και πρόφρονα αποδοχή του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Ρεθυμνης κου Προδρόμου , τον οποίο βαθυσεβαστως ευχαριστούμε .  

Επίσης ο πρόεδρος συνομίλησε και με τον πατέρα Ελευθέριο Χρυσοχόου γραμματέα του  γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου .

Εκτός των άλλων το διοικητικό Συμβούλιο φρόντισε και προσέφερε στον Σεβασμιωτατο ένα καλάθι γεμάτο κρητικά προϊόντα ως αρμόζει στην κρητική φιλόξενη αρχοντιά, δώρισε δε την πλήρη γκάμα των εκδόσεων του συλλόγου , ενώ ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτατο για την συνεργασία και την αγάπη που τους περιέβαλε, δείχνοντας ότι η οργανωτικότητα και η σύμπνοια  φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα.