ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ευάγγελου Αποστολάκη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Ο Βουλευτής Επικρατείας – Τομεάρχης  Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης   επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου  συνοδεία στελεχών της Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης,  όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο, Γιώργο Γιακουμάκη και μέλη της Διοίκησης του στα πλαίσια των επαφών του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ .  

To αντικείμενο της συζήτησης ήταν    τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Ρεθύμνου, όπως μεταξύ άλλων τη δυσμενή, μετά την πρόσφατη ΚΥΑ, για τις επιχειρήσεις της Κρήτης κατάσταση ως προς την επιδότηση του μεταφορικού κόστους τους μέσω του μέτρου  του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Συζητήθηκαν επίσης προβλήματα που άπτονται των αναπτυξιακών υποδομών καθώς επίσης και τα προβλήματα των παραγωγικών τομέων της τοπικής οικονομίας με έμφαση στον Πρωτογενή, καθώς και θέσεις  που αφορούν στην ταυτότητα του Ρεθύμνου και γενικότερα της Περιφέρειας Κρήτης ως διακριτών τουριστικών προορισμών.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα χρήσεων γης, ζητήματα που άπτονται του Σχεδίου Πόλης, τα απαιτούμενα κίνητρα για τη μετεγκατάσταση Μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας στο ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου,  το, ευρείας αποδοχής αίτημα στήριξης του συστήματος  δομών υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των λοιπών υγειονομικών δομών ( Κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ κλπ) – όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα δρομολόγησης του σχεδιασμού ενός νέου Νοσοκομείου για την Π.Ε. Ρεθύμνης. Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για τη δυσχέρεια πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Τραπεζική χρηματοδότηση, θέματα που άπτονται στο σχεδιασμό και τη λειτουργία του λιμένα Ρεθύμνου και της όμορης ζώνης, και άλλα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις  προοπτικές για την  περεταίρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.Δήλωσε αισιόδοξος στο ότι μπορούμε να καθιερώσουμε την Κρήτη και ειδικά το  Ρέθυμνο, σε 12μηνο τουριστικό προορισμό,  μέσω της ανάπτυξης και άλλων εναλλακτικών και θεματικών δυνατοτήτων διακοπών, οι οποίες θα συμβάλουν στην επιθυμητή και απαραίτητη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μας. Εστίασε δε στο ότι, το ήδη  δυνατό διεθνές brand name που έχουμε κτίσει ,μας επιτρέπει αυτή την αισιοδοξία, παρά τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.  

Ως προς το θέμα του Μεταφορικού ισοδύναμου, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη διαμαρτυρία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης – στο οποίο προεδρεύει, για την αιφνιδιαστική – ραγδαία μείωση, για την Κρήτη, προϋπολογισμού και ποσοστού επιδότησης στη Δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) έτους 2023. Ενημέρωσε τέλος ότι,  το Περιφερειακό Συμβούλιο, με έγγραφό του, ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς τον ορισμό, εκ μέρους τους, συνάντησης, το συντομότερο δυνατόν, με εκπροσώπους του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου αλλά και τις άμεσες δικές τους ενέργειες για γενναία αύξηση του συνολικού Προϋπολογισμού της Δράσης «Μεταφορικό Ισοδύναμο για το έτος 2023», με επαρκείς πόρους για την ισότιμη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κρήτης.