ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Επιστημονική εκδήλωση «3rd SHARE Congress (Sciences in Heraklion Awareness in Respiratory and Sleep Evolution)»

H Εταιρεία Πνευμονολογικής Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της ιατρικής Σχολής Κρήτη, τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει το 3rd SHARE Congress (Sciences in Heraklion Awareness in Respiratory and Sleep Evolution) με την επωνυμία SHARE από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Ibis style στο Ηράκλειο.

Η επιστημονική αυτή ετήσια εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό στα ιατρικά δρώμενα στην Ελλάδα, αλλά και ένα διεθνές πεδίο ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα πνευμονολογικά θέματα φιλοξενώντας πληθώρα κορυφαίων Ευρωπαίων πνευμονολόγων εγνωσμένου κύρους και κλινικής εμπειρίας. Το επιστημονικό του πρόγραμμα πιστοποιήθηκε και έτυχε πριμοδότησης με 26 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME) στοχεύει να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις των Αναπνευστικών Νοσημάτων και των Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου εξασφαλίστηκε καθώς θα λάβουν μέρος Πνευμονολόγοι, Ιατροί της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Ειδικοί Ιατροί του Ύπνο, Παθολόγοι, Ρευματολόγοι, Παιδίατροι, Ειδικοί Ακτινολόγοι Παθολογοανατόμοι καθώς και συνάδελφοι από την Πυρηνική και Εργαστηριακή Ιατρική.

Στο κύριο μέρος του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν, από Ειδικούς με διεθνή καταξίωση, οι νεότερες μεθοδολογικές εξελίξεις για την Επεμβατική και μη Επεμβατική αξιολόγηση Πνευμονικών Παθήσεων όπως η ΧΑΠ, το Βρογχικό Άσθμα, οι Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, οι Αναπνευστικές Λοιμώξεις, το Αποφρακτικού και Κεντρικού τύπου Σύνδρομο Απνοιών, η Παχυσαρκία και ο Υποαερισμός κατά τον Ύπνο, οι διαταραχές Ύπνου στα Αναπνευστικά νοσήματα, η Πνευμονική Υπέρταση, ο Καρκίνος του Πνεύμονα. Θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα ακριβείας, που αφορούν τα Αναπνευστικά νοσήματα.

Ειδική συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στην Ασθενοκεντρική Φροντίδα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την φροντίδα τους. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η παρουσία των Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την παρουσίαση από τους ίδιους, κλινικών περιστατικών αλλά και συζητώντας τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.